Učna ura še naprej traja

Kot že pred prejšnjimi dvoboji jeseniških in dunajskih hokejistov v tej sezoni so tudi torkovo tekmo časniki metropole naših severnih sosedov napovedovali kot gostovanje tekmeca iz Slovenije, ki ga »vedno znova premagamo«.

Objavljeno
21. december 2006 08.00
Jesenice – Kot že pred prejšnjimi dvoboji jeseniških in dunajskih hokejistov v tej sezoni so tudi torkovo tekmo časniki metropole naših severnih sosedov napovedovali kot gostovanje tekmeca iz Slovenije, ki ga »vedno znova premagamo«. Drži, Dunajčani so že štirikrat zapored ugnali slovenske prvake, prepričljivo predvsem na domačem ledu, a to pot je bilo drugače. Jeseničani so z zmago 4:1 prekinili črni niz in uresničili načrt trenerja Matjaža Kopitarja, ki je že več tednov razmišljal o igri proti dunajskemu moštvu.

»Toda nisem razmišljal le jaz. Predvsem igralci so prispevali izjemen delež pri tej zmagi. Prav oni so se sami odlično pripravili na tekmo in me le še vnovič prepričali, da ob pravilnem pristopu za njih ni nepremagljivega tekmeca v avstrijskem prvenstvu,« je po vrnitvi z Dunaja poudaril jeseniški »head coach«, ki je zadnje dni z večino moštva preživel dneve na reprezentančnem turnirju in nekatere zamisli – predvsem o spremenjenih napadalnih trojkah – prenesel tudi v klubsko slačilnico.

Več preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela...