Udrih 15 točk za zmago Sacramenta v gosteh

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Sacramento Kings je v gosteh ugnalo Utah Jazz. Kralji so zmago slavili s 104:99, Beno Udrih pa je za zmagovalce v 33 minutah dosegel 15 točk, štiri podaje in tri skoke.

Objavljeno
08. november 2009 10.47
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Salt Lake City - Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Sacramento Kings je v noči na nedeljo v gosteh ugnalo Utah Jazz. Kralji so zmago slavili s 104:99, Beno Udrih pa je za zmagovalce v 33 minutah dosegel 15 točk, štiri podaje in tri skoke. Rašo Nesterović za Toronto Raptors, ki je pri Dallas Mavericks izgubil s 101:129, ni zaigral.

Atlanta Hawks so na domačem igrišču s kar 125:100 premagali Denver Nuggets, Chicago Bulls pa so Charlotte Bobcats ugnali s 93:90. New Jersey Nets so morali doma s 76:86 priznati premoč Boston Celtics, Milwaukee Bucks pa so bili s 102:87 boljši od New York Knicks. Los Angeles Clippers so Memphis Grizzlies premagali s 113:110.

 

V Dallasu, ki je Toronto odpravil s 129:101, je Nemec Dirk Nowitzki dosegel 29 točk in devet skokov, Josh Howard pa je za prvi nastop v novi sezoni vknjižil 16 točk ter se tako po poškodbah gležnja in zapestja uspešno vrnil na parket. Jason Terry je dodal 19 točk, Shawn Marion pa 18 točk in osem ujetih žog. Chris Bosh je za Toronto, kjer Nesterović po odločitvi trenerja ni zaigral, dosegel 26 točk in 12 skokov.

 

Sacramento je bil v gosteh v Salt Lake Cityju boljši s 104:99. Rekord kariere je za goste dosegel Tyreke Evans, ki je tako uspešno nadomestil manjkajočega prvega strelca ekipe Kevina Martina. Evans, četrti izbor nabora meseca junija, se je tako čez noč prelevil v ključnega igralca Kraljev in dostojno zamenjal Martina, ki ga bodo v ponedeljek operirali zaradi zloma v zapestju leve roke. Martin je na prvih petih tekmah za Kralje v povprečju nanizal 30,6 točke na tekmo. Za Utah je bil z 29 točkami in 15 podajami najučinkovitejši Deron Williams.

 

Los Angeles Clippers so s 113:110 premagali Memphis Grizzlies, Chris Kaman pa je za tretjo zaporedno zmago ekipe iz mesta angelov nanizal 26 točk in devet skokov. Clippersi so s to zmago izenačili niz nepremaganosti z zadnje sezone, ko je najdaljše obdobje zmag prav tako trajalo zgolj tri tekme. Memphis je zaigral brez zvezdnika Allena Iversona, ki ima v ekipi trenutno status rezerve, z lastnikom in trenerjem ekipe Lionelom Hollinsom pa zaenkrat ne govori. Štirikratni prvak lige po doseženih točkah je za novo sredino odigral le tri tekme, nato pa ga je ustavila poškodba. Iversona je najbolj zmotilo dejstvo, da bo poslej imel status rezervnega igralca, poleg tega pa je ekipo Memphisa označil za "zgubaško" in dejal, da veliko raje zmaguje kot doživlja poraze. S 33 točkami je bil sicer na tekmi za Memphis najboljši igralec Rudy Gay.