Udrih dobro izkorišča poškodbo soigralca

Slovenski košarkar Beno Udrih je v dresu moštva NBA Sacramento Kings na tekmi proti Golden State Warriors, ki so jo Kralji dobili s 120:107, v 39 minutah prispeval kar 20 točk, tri skoke in šest podaj.

Objavljeno
09. november 2009 11.50
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Od Slovencev sta ponoči igrala tudi Saša Vujačič (LA Lakers) in Goran Dragić (Phoenix Suns), medtem ko je Primož Brezec (Philadelphia 76'ers) počival.

Beno Udrih dobro izkorišča večjo minutažo, ki mu je pripadla po poškodbi Kevina Martina, njegovi Kralji pa beležijo zmage. Na zadnjih štirih tekmah so namreč trikrat zmagali, Šempetrčan pa je za uspeh proti Golden Statu prvič po 22. januarju spet zbral 20 točk ali več, skupaj na zadnjih štirih tekmah pa kar 65.

Ob Udrihu je blestel tudi novinec Tyreke Evans, ki je 18 od svojih skupaj 23 točk dosegel v drugem polčasu, Jason Thompson je k zmagi dodal 19 točk in deset skokov. Prvi strelec Sacramenta Martin bo moral zaradi poškodbe zapestja prisilno počivati še dva meseca, potem ko so mu v petek operirali poškodbo. Prvi strelec gostov je bil Stephen Jackson z 21 točkami.

Vedno bolje svoje minute izkorišča tudi Dragić v dresu Phoenix Suns, ki je tokrat za zmago v gosteh proti Washington Wizards (102:90) v devetih minutah zbral devet točk, tri skoke ter po eno podajo in ukradeno žogo. Jason Richardson je k zmagi prispeval 22 točk, Steve Nash je med soigralce razdelil 17 podaj, košarkarji Phoenixa pa so še šestič zapored slavili zmago nad tekmeci iz prestolnice. Gilbert Arenas je bil z 20 točkami najboljši strelec gostiteljev, kar pa je bilo premalo, da bi se s soigralci izognil še četrtemu zaporednemu porazu.

Na parket je stopil tudi Saša Vujačič, njegovi Los Angeles Lakers pa so v Staples Centru gostili New Orleans Hornets ter slavili visoko zmago s 104:88. Vujačič je odigral dobrih 12 minut in zbral sedem točk, dva skoka in ukradeno žogo. Kobe Bryant je 26 od svojih skupaj 28 točk dosegel v prvem polčasu, košarkar s klopi Shannon Brown pa jih je k peti zaporedni zmagi Jezernikov prispeval 15.

Razigran je bil tudi DJ Mbenga z desetimi točkami in 12 skoki, Jezerniki pa so najbolje odprli tretjo četrtino, ko jim je uspel niz 17:3, kar sta s klopi z veseljem spremljala tudi poškodovana Andrew Bynum (komolec) in Pau Gasol (nategnjena mišica). Pri New Orleansu, ki je izgubil še četrto od zadnjih petih tekem, je bil s 15 točkami najbolj razigran Chris Paul.

Na tekmi Detroit Pistons - Philadelphia 76'ers (88:81) slovenski košarkar Primož Brezec za Philadelphio ni zaigral. Pri domačih je blestel Ben Gordon s 23 točkami, Ben Wallace pa je pod obročema pobral 16 žog. Portland Trail Blazers so s 116:93 premagali moštvo Minnesota Timberwolves, največ pa so k zmagi prispevali Andre Miller z 21 ter LaMarcus Aldridge in Travis Outlaw s po 19 točkami.

Oklahoma City Thunder pa so v domači dvorani s 102:74 "povozili" Orlando Magic. Poraz pa ni bil edina slaba plat večera za košarkarje Orlanda, saj je legendarni trener Stan Van Gundy svoje varovance po tekmi pošteno oštel. "V novi sezoni res nismo dobro košarkarsko moštvo. Ves čas to govorim, a me nihče ne posluša," je ogorčeno dejal Van Gundy, katerega varovanci so spomladi izgubili šele v finalu prvenstva NBA.

"Tekmeci so nas že dobro 'prebrali', tako da nas znajo pokriti. Nimamo sploh nobene obrambe, nobene agresivne igre in ne igramo ravno pametno. Igramo precej mehko, košarka pa je trda igra. Povsem pošteno - dokler se to ne bo spremenilo, nas čaka še kar nekaj takšnih poraznih tekem," se je jezil legendarni trener.

Izidi:

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers                         88:81
Washington Wizards - Phoenix Suns 90:102
Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 102:74
Sacramento Kings - Golden State Warriors 120:107
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 116:93
Los Angeles Lakers - New Orleans Hornets 104:88