Udrih in Vujačič po osem

V najdaljši noči nekateri košarkarji severnoameriške lige NBA niso ne spali, ne nazdravljali, saj je bilo na sporedu sedem tekem.

Objavljeno
01. januar 2007 12.11
Beno Udrih
Los Angeles - V najdaljši noči nekateri košarkarji severnoameriške lige NBA niso ne spali, ne nazdravljali, saj je bilo na sporedu sedem tekem. Na parket sta stopila tudi dva slovenska igralca, oba pa sta v statistiko vnesla številko osem. Beno Udrih je v dresu San Antonia toliko časa preživel na parketu in dosegel dve točki, Saša Vujačič pa je z ekipo Los Angeles Lakers zbral osem točk v 19 minutah ter k temu dodal še skoka ter podajo. San Antonio je s 95:81 ugnal Atlanto, Los Angeles Lakers pa Philadelphio s 104:94.

V ostalih srečanjih so bila prav tako bolj uspešna domača moštva. Ekipa Los Angeles Clippers je z 90:80 ugnala New York Knicks, Houston je bil s 111:109 boljši od Memphisa, Seattle pa s 101:95 od Bostona. Dve moštvi sta morali pred domačimi gledalci priznati poraza. Detroit je s 101:108 klonil proti Phoenixu, Denver pa proti Dallasu s 85:89.

Phoenix se je v Detroitu znesel nad domačimi Valjčki, glavna krivca za to pa sta bila Steve Nash, ki je zbral 35 točk in 12 podaj ter Amare Stoudemire, ki je dodal 31 točk (rekord sezone) in 13 skokov. Detroit je tako vknjižil še tretji zaporedni poraz, ekipi pa se najbolj pozna odsotnost poškodovanega Chaunceyja Billupsa, ki si je v petek nategnil stegensko mišico in bo odsoten še najmanj dva tedna. Z 31 točkami je bil pri Detroitu najboljši Richard Hamilton, Flip Murray, ki je nadomestil poškodovanega Billupsa, pa je dobro izkoristil ponujene minute in z 18 točkami ter sedmimi podajami zabeležil rekord sezone.

San Antonio je s 95:81 ugnal Atlanto. Tony Parker je zbral 27 točk, skupno je preko 20 točk dosegel že na tretji tekmi zapored, Tim Duncan pa je kljub temu, da je igral s trebušno gripo, ki je prejšnji teden na klop in v bolniško posteljo priklenila kar precej igralcev San Antonia, k skupnemu izkupičku dodal še 17 točk. Manu Ginobili, ki je zaradi bolezni minuli teden prav tako izpustil tekmo, je za San Antonio, ki je zadnjo četrtino začel z delnim izidom 10:0, dosegel 18 točk, v dresu Atlante pa je bil s 23 točkami najuspešnejši Joe Johnson. Atlanta je sicer izgubila zadnjih sedem tekem in kar enajst od dvanajstih.

Jezerniki so v Los Angelesu s 104:94 odpravili Philadelphio, prvi zvezdnik ekipe Kobe Bryant pa je ob tem zbral 35 točk, osem skokov in šest podaj. Kljub uspešnemu večeru so se Lakersi srečali z novo težavo, zaradi zvina gležnja bodo nekaj časa pogrešali centra Kwameja Browna. Philadelphii, ki je izgubila svojih 19 tekem od 23, od tega 14 od 16 v gosteh, ni pomagal niti rekord sezone Kyleja Korverja z 29 točkami in osmimi skoki. V dresu Jezernikov je dobro nastopil tudi slovenski reprezentant Saša Vujačič, ki je v 19 minutah na parketu dosegel osem točk, dva skoka in podajo.