Udrih premagal Nachbarja

Boštjan Nachbar je dan po odlični predstavi v NBA tokrat nastopil nekoliko slabše, v 22 minutah je za New Jersey, ki je s 77:93 klonil pri San Antoniu Bena Udriha, zbral pet točk in sedem skokov.

Objavljeno
11. marec 2007 11.00
Collins in Elson pod košem
Washington - Boštjan Nachbar je dan po odlični predstavi v NBA tokrat nastopil nekoliko slabše, v 22 minutah je za New Jersey, ki je s 77:93 klonil pri San Antoniu Bena Udriha, zbral pet točk in sedem skokov. Udrih je bil v osmih minutah še malo manj učinkovit, v statistiko je vnesel dve točki, skok in dve podaji. Zaigral je tudi Primož Brezec, ki je v devetih minutah za Charlotte zbral dve točki in skok, Bobcatsi pa so s 107:115 doma klonili proti Memphisu.

Ostroge ugnale Mrežice

San Antonio je s 93:77 ugnal New Jersey, Tony Parker pa je za 12. zaporedno zmago ekipe dosegel 19 točk. Tim Duncan je k temu dodal 17 točk in 13 skokov, Manu Ginobili pa je prispeval še 12 točk. Pri New Jerseyju je bil najuspešnejši Vince Carter, ki je zbral 17 točk, Mrežice pa so izgubile že petič zapored. Mikki Moore je zbral 14 točk, Jason Kidd pa le sedem, preden je moral v tretji četrtini s parketa zaradi dveh tehničnih napak. Tudi trener Netsov Lawrence Frank je moral prej z igrišča.

Ostala srečanja

V ostalih srečanjih sobotnega večera je Atlanta z 99:93 premagala Minnesoto, Washington je doma tesno izgubil proti New Yorku z 89:90, Indiana je bila s 96:100 slabša Philadelphie, Milwaukee je z 92:94 klonil proti Clevelandu, Utah pa je s 96:86 premagal New Orleans.

Philadelphia slavila sedmič zapored

Philadelphia je za svojo sedmo zaporedno zmago v gosteh pri Indiani slavila s 100:96, ob tem pa je Andre Iguodala dosegel 25 točk. Danny Granger in Troy Murphy sta vsak dosegla po 18 točk, Mike Dunleavy in Ike Diogu pa sta ob osmem zaporednem porazu Indiane, ki tako slabega niza ne pomni od sezone 1988/1989, zbrala po 17 točk. Sicer je pri Hitrostnikih manjkalo kar nekaj ključnih mož, gostitelji so zaigrali brez kaznoavnega Jamaala Tinsleyja, prvega strelca Jermaina O'Neala, ki ima zvit gleženj, in Marquisa Danielsa, ki si je poškodoval koleno.

Kratkohlačniki ob sireni ugnali Čarovnike

New York je tesno z 90:89 premagal Washington, mož odločitve pa je bil ob zvoku sirene Steve Francis, ki je z metom za tri točke za goste iz New Yorka poskrbel za dramatičen finiš. S tem se je New York pomaknil na osmo mesto vzhodne konference. Francis, ki je tekmo končal s 26 točkami in sedmimi skoki, je lepo izigral nasprotnike in si priskrbel dovolj prostora pred branilcem Antoniom Danielsom ter sekundo pred koncem zadel za tri.