Udrih prinesel podaljšek in se veselil zmage

Košarkarji Sacramento Kings so v ligi NBA po podaljšku s 127:116 premagali Memphis Grizzlies. Beno Udrih je k zmagi Kraljev prispeval 16 točk, šest podaj in štiri skoke ter dobro sekundo pred koncem rednega dela s polaganjem gostiteljem zagotovil podaljšek.

Objavljeno
03. november 2009 10.22
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Los Angeles - V Sacramentu sta se najbolj izkazala Kevin Martin z 48 točkami in Beno Udrih, ki je zadel odločilni koš, s katerim so Kralji na svoji prvi tekmi sezone v domači dvorani v dvoboju z Memphis Grizzlies prišli do podaljška. Potem ko so sezono začeli s tremi zaporednimi porazi v gosteh, so Kralji tokrat navdušili razprodano domačo dvorano. Pri gostih je največ košev dosegel Zach Randolph, ki je zbral 30 točk in 16 skokov, preden je moral zaradi osebnih napak s parketa, Rudy Gay je dodal 21 točk in 12 skokov, O.J. Mayo pa 22 točk.

Tekma v Severni Karolini med Charlotte Bobcats in New Jersey Nets se je končala z zmago gostiteljev (79:68), to pa ni bila edina slaba novica večera za goste. Prišlo je namreč do resne poškodbe kitajskega košarkarja Yi Jianliana, ki si je izpahnil desno koleno. Yi je trčil s prvim zvezdnikom večera Gerardom Wallaceom (24 točk, 20 skokov) v tretji četrtini, padel na tla in na parketu obležal za nekaj minut, preden so mu pomagali do slačilnice. "Kar čutil sem, kako se je nekaj obrnilo v kolenu," je dejal Yi, ki je do poškodbe zbral štiri točke in šest skokov, zdaj pa ga čaka pregled z magnetno resonanco, ki bo pokazal, za kako resno poškodbo gre.

New York Knicks so s 117:111 premagali New Orleans Hornets. David Lee je dosegel svoj strelski rekord sezone (28 točk), New York pa je prišel do prve zmage v sezoni. Chris Duhon je končal pri 18 točkah in devetih podajah, pri gostih pa je bil najbolj uspešen Chris Paul z 32 točkami in 13 podajami. Emeka Okafor je dodal 24 točk in deset skokov, David West pa 21 točk.

V Salt Lake Cityju so Utah Jazz s 96:113 izgubili proti Houston Rockets. Novinec Chase Budinger je dosegel 17 točk, a je bil le eden od osmerice Houstonovih košarkarjev, ki so zbrali vsaj po deset točk. Pot do zmage so si gosti tlakovali z izjemnim nizom v zadnji četrtini, ki so jo odprli kar s 13:0. Aaron Brooks je zbral 19 točk in devet podaj, Luis Scola pa 14 točk in 15 skokov. Pri gostih je bil z 18 točkami in osmimi podajami najboljši Deron Williams, Andrej Kirilenko pa je dodal 18 točk in sedem podaj.

Los Angeles Clippers so na domačem parketu prišli do zmage nad Minnesota Timberwolves, ki so jih ugnali s 93:90. Najbolj sta se izkazala Chris Kaman s 25 točkami in 11 skoki ter Eric Gordon, ki je dobro minuto in pol pred koncem zadel koš za vodstvo, po katerem je LA prišel do prve zmage to sezono. Gordon je skupaj zbral 17 točk, Baron Davis pa 13 točk in osem podaj. Rasual Butler je za gostitelje v zadnjih 19 sekundah zadel štiri proste mete, na drugi strani pa je Corey Brewer grdo zgrešil poskus za tri točke, ki bi Minnesoti prinesel podaljšek.

Izidi:


Charlotte Bobcats - New Jersey Nets               79:68
New York Knicks - New Orleans Hornets 117:111
Utah Jazz - Houston Rockets 96:113
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 127:116 (podaljšek)
Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 93:90