UEFA bo primer Valencia-Inter preučila 28. marca, Kahn se je uradno opravičil

UEFA bo 28. marca zaslišala vse neposredno vpletene udeležence v razvpiti pretep po tekmi lige prvakov med Valencio in Interjem 6. marca.

Objavljeno
20. marec 2007 18.30
Nyon/Mïnchen - Evropska nogometna zveza (UEFA) je sporočila, da bo v sredo, 28. marca zaslišala vse neposredno vpletene udeležence v razvpiti pretep po tekmi lige prvakov med Valencio in Interjem 6. marca. UEFA je oba kluba že kaznovala s po 155.000 evri kazni, nogometaša Valencie Davida Navarra pa še s sedmimi meseci prepovedi nastopanja, a sta se oba kluba na odločitve krovne evropske organizacije pritožila.

UEFA že izrekla kazni

Interjeva igralca Nicolas Burdisso in Maicon sta dobila po šest tekem prepovedi igranja, Valenciin Carlos Marchena pa štiri, medtem ko bosta morala nogometaša italijanskega moštva Ivan Cordoba in Julio Cruz počivati tri oziroma dve tekmi.

Krvavi konec tekme na Mestalli

Povratni dvoboj osmine finala na stadionu Mestalla se je končal z neodločenim izidom 0:0, napredovanje pa si je izborilo domače moštvo, saj se je prva tekma na San Siru končala z 2:2. Tekma je po zadnjem sodnikovem žvižgu imela še pretepaški podaljšek, najhuje pa jo je skupil Burdisso, ki mu je Navarro zlomil nos. Po tem dogodku se je na travniku štadiona Valencie razvil splošni pretep nogometašev obeh ekip, nadaljeval pa se je tudi v prehodu, ki vodi v slačilnice.

Kahn se je posul s pepelom

Oliver Kahn, kapetan nogometnega moštva Bayern iz Münchna, se je uradno opravičil UEFI za nespodobno vedenje, potem ko sta bila z Luciem določena za odvzem vzorca po tekmi osmine finala lige prvakov proti madridskemu Realu, ki jo je bavarski klub pred domačimi gledalci dobil z 2:1 in se uvrstil v nadaljnje tekmovanje. Kaj natančno sta omenjena igralca Bayerna storila, nihče uradno ni razkril, znano je le da ju je UEFA obtožila kršenja osnovnih načel lepega obnašanja.

Neprimerno vedenje zaradi odaje vzorca


"Opravičujem se za neprimerno obnašanje. Kar sem naredil, ni bilo OK, zato se opravičujem zdravniku, ki je bil pristojen za odvzem vzorca," je danes Kahn zapisal v opravičilu naslovljeno na UEFA in dodal, da se podobne stvari ne bodo več zgodile. Drugi soudeleženec incidenta Brazilec Lucio v opravičilu ni sodeloval.

Po Kahnovih besedah je do spora z delegiranim zdravnikom prišlo, ko mu je slednji dve uri po tekmi, potem, ko je že dal vzorec urina, povedal, naj to stori še enkrat, saj ni bil priča postopku. "Zbral sem več kot 100 nastopov v najelitnejši ligi in upam, da ne bom manjkal niti na naslednji. Sicer pa se je neljubi dogodek zgodil zgolj zaradi preutrujenosti. Nihče, ki ni bil zraven, si ne more predstavljati, kakšen pritisk nosimo igralci pred in med tako pomembnimi tekmami, kot je bila ta proti Realu. Ponovitev postopka me je namreč razjezila in razdražila, saj me je družina nestrpno čakala," je še dejal legendarni vratar Bayerna in deloma pojasnil, kaj se je zgodilo za zaprtimi vrati ambulantnih prostorov.

Bayern se boji kazni za zvezdnike

Vodstvo bavarskega moštva se boji, da bi lahko disciplinska komisija kaznovala oba omenjena igralca, ki tako ne bi smela nastopiti na pomembnem prvem četrtfinalnem obračunu lige prvakov z italijanskim Milanom, ki bo na sporedu 3. aprila. Nemci bi zaradi nespodobnega vedenja tako nastopili že brez treh izredno pomembnih nogometašev. Pred tem je namreč UEFA z dvema tekmama prepovedi igranja že kaznovala Marka van Bommla, ki se je nešportno vedel do nasprotnikovih navijačev, potem ko je dosegel zadnji zadetek na tekmi. Tudi ta dogodek se je zgodil proti Realu, le da na prvem dvoboju, ki so ga Španci v Madridu dobili s 3:2.