UEFA znižala kazni branilcema Valencie

Branilec španske Valencie, David Navarro, bo namesto sedem prisilno počival "le" šest mesecev. UEFA mu je namreč znižala kazen za udeležbo v pretepu na tekmi lige prvakov med Valencio in milanskim Interjem 6. marca.

Objavljeno
28. marec 2007 22.45
David Navarro
Madrid - Branilec španskega nogometnega prvoligaša Valencie, David Navarro, bo namesto sedem prisilno počival "le" šest mesecev. Evropska nogometna zveza (UEFA) mu je namreč kazen za udeležbo v pretepu na tekmi lige prvakov med Valencio in milanskim Interjem 6. marca znižala, tako kot tudi njegovemu soigralcu Carlosu Marcheni. Slednji bo zaradi istih razlogov po novem počival le dva meseca, medtem ko so mu sprva pripisali štirimesečno prepoved igranja.

Novi, nižji kazni pa sta pogojni, saj bo UEFA Valenciina branilca v primeru podobnih incidentov v prihodnjih dveh letih bistveno strožje sankcionirala.
Pretep je sicer izzval Interjev vezist Nicolas Burdisso, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu napadel Marcheno. Navarro, ki na tekmi sploh ni zaigral, je stekel na zelenico in Burdissu zlomil nos. Brez kazni pa seveda niso ostali niti Interjevi igralci, saj Burdisso, Maicon, Ivan Cordoba in Julio Cruz ne smejo igrati na dveh do šestih tekmah lige prvakov. Dvoboj med Valencio in Interjem se je sicer končal z 0:0, kar je Špance popeljalo v četrtfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

UEFA je Valencio in Inter kaznovala tudi finančno, kluba morata namreč plačati po 155.000 evrov.