Ukrajinski trener končal v priporu

Avstralska policija je danes ob robu plavalnega svetovnega prvenstva v Melbournu priprla ukrajinskega plavalnega trenerja, potem ko je naključno posneti televizijski prispevek razkril, da je pretepal neko športnico v garderobi plavalnega objekta.

Objavljeno
27. marec 2007 19.10
Nasilje na svetovnem prvenstvu v plavanju
Melbourne - Avstralska policija je danes ob robu plavalnega svetovnega prvenstva v Melbournu priprla ukrajinskega plavalnega trenerja, potem ko je naključno posneti televizijski prispevek razkril, da je pretepal neko športnico v garderobi plavalnega objekta. Predstavnik policije Rick Nugent je nato razkril, da se je med preiskavo izkazalo, da je 38-letni Ukrajinec oče in trener ene od plavalk. Oba so zaslišali in za zdaj še ni znano, ali bo plavalka proti njemu vložila tožbo.

Medtem pa je Mednarodna plavalna zveza (FINA) ukrajinskemu trenerju že odvzela akreditacijo in sprožila tudi lastno preiskavo. Na posnetku televizijske postaje Nine Network se jasno vidi, kako je moški skušal na silo zgrabiti plavalko in jo je ob tem večkrat tudi udaril.

To je že drugi tovrstni incident na letošnjem SP ta teden. Pred tem se je namreč ruski trener za skoke v vodo Vladimir Rulev danes zjutraj zaradi domnevne agresije zagovarjal na državnem sodišču in dejal, da ni kriv. Šestinpetdesetletni Rus je obtožen, da je v vinjenem stanju skušal neko hotelsko uslužbenko zgrabiti za prsi.