Ukrajinski trener suspendiran

Čeprav je avstralska policija Zubkova izpustila iz pripora in umaknila prepoved približevanja, je svojo kazen izrekla še Mednarodna plavalna zveza (FINA) in Ukrajinca za šest let izključila z vseh tekmovanj pod svojim okriljem.

Objavljeno
31. marec 2007 13.51
Mlada plavalka se je odločila, da ne bo pričala proti svojemu očetu
Melbourne - Čeprav se je zdelo, da ima zgodba o ukrajinskem trenerju Mihajlu Zubkovu, ki je na plavalnem svetovnem prvenstvu v Melbournu pretepal in kričal na svojo varovanko, hčerko Katerino, srečen konec, pa temu le ni tako. Čeprav je avstralska policija Zubkova izpustila iz pripora in umaknila prepoved približevanja, saj se je mlada plavalka odločila, da proti očetu ne bo pričala, je svojo kazen danes izrekla še Mednarodna plavalna zveza (FINA) in Ukrajinca za šest let izključila z vseh tekmovanj pod svojim okriljem.

Že pred dnevi je na sodišču v Melbournu odvetnik trenerja pojasnil, da je šlo zgolj za družinski prepir, ki ga njegov varovanec obžaluje. Osemintridesetletni nekdanji olimpijec Sovjetske zveze se je tudi obvezal, da se bo v prihodnje vzdržal takšnega ravnanja. Sodišče sta oče in hči zapustila skupaj, 18-letna plavalka pa je pozneje v pogovoru z avstralskimi mediji pojasnila, da del krivde za neljube dogodke prevzema nase. "Skregala sva se zaradi mojega fanta. Zato se je vznemiril. Drugače je čudovit človek in oče in vse sem mu odpustila," je takrat povedala Katerina Zubkova.

Kljub ugodnemu pravnemu razpletu pa je svojo preiskavo uvedla tudi Mednarodna plavalna zveza (FINA). Disciplinska komisija FINA pa se je odločila za drastičen ukrep in Ukrajincu naložila šestletno prepoved udejstvovanja v plavanju. Sicer pa ima Zubkov še možnost za pritožbo.