Ulaga poslej aktivneje v športni sferi

Na sedežu Smučarske zveze Slovenije je danes direktor nordijskih disciplin Primož Ulaga s strokovnim vodstvom skakalnih reprezentanc opravil večurni krizni sestanek.

Objavljeno
08. januar 2007 18.10
Ljubljana - Na sedežu Smučarske zveze Slovenije (SZS) je danes direktor nordijskih disciplin Primož Ulaga s strokovnim vodstvom skakalnih reprezentanc opravil večurni krizni sestanek. Po njegovih besedah je prinesel le eno novost: sam naj bi se namreč poslej malo umaknil kot direktor poslovnega dela in se aktivneje vključil v strokovno delo.

Čeprav je Ulaga maja lani vlogo glavnega trenerja in športnega direktorja v enem namenil Vasji Bajcu, sam pa naj bi opravljal predvsem gospodarsko delo, skrbel za trženje, nordijski sklad, prihodke in odhodke ..., se je zdaj odločil, da se bo sam aktivneje vključil v športni del. "Kot direktor poslovnega dela, ki je precej dobro utečen, se malo umikam in se bom po novem aktivneje vključil v športno sfero," je uvodoma za STA izjavil Ulaga in obenem poudaril: "Vendar ne kot trener!"

"Imam svoje predloge in svoje ideje in skupaj bomo premleli, ali so ti predlogi izvedljivi, da najdemo pot iz krize," je nadaljeval Ulaga in na vprašanje, ali bo obdržal trenersko ekipo, ki jo je izbral lani spomladi, odgovoril kratko in jedrnato: "Da."

"Moje ideje in predloge smo premlevali že danes in le čas bo pokazal, ali so uspešni. Če pa komu to ni všeč, še zmeraj lahko gre. Sam nobenega v to sodelovanje ne bom silil," je zatrdil in dodal, da ni postavil nobenega ultimata: "Ne, to ni ultimat. Če kdo ne želi mojega sodelovanja zraven, bo najbrž sam rekel: ne, tako ne bom delal." Jutri vse skupaj čaka še sestanek strokovnega sveta ob 10. uri, na katerem naj bi potrdili današnji sklep. In kaj si od strokovnega sveta obeta Ulaga? "Nič posebnega, spet kakšna nova spoznanja," je v šali končal direktor nordijcev.

Medtem pa je glavni trener reprezentance Bajc v telefonskem pogovoru dejal, da zadev ne sme komentirati in je za izjave pristojen Ulaga. Več bo znano po jutrišnjem strokovnem svetu. "Izjav ne bi dajal, sam osebno pa se bom o tem, kako naprej, odločil jutri," je za STA zatrdil Bajc.