Ullrichu se zapleta

Nemški kolesar Jan Ullrich, ki je 26. februarja letos uradno sklenil športno pot, bo, kot kaže, še nekaj časa tesno povezan s kolesarstvom.In to ne v pozitivnem smislu.

Objavljeno
03. april 2007 21.16
vrečke krvi, ki bi lahko bile od Jana Ullricha
Berlin - Nemški kolesar Jan Ullrich, ki je 26. februarja letos uradno sklenil športno pot, bo, kot kaže, še nekaj časa tesno povezan s kolesarstvom. In to ne v pozitivnem smislu. Preiskovalci so namreč ugotovili, da je bil nekdanji zmagovalec dirke po Franciji tesno povezan s tako imenovano operacijo Puerto, saj je bil vzorec Ullrichove DNK enak tistemu v vrečicah s krvjo v omenjenem španskem dopinškem škandalu.

Ullrichov zagovornik Johann Schwenn vse obtožbe ostro zanika, dejstvo pa je, da si vsi vpleteni v kolesarski šport nujno želijo najti žrtveno jagnje. Kot je v torek poročala nemška televizijska postaja n-tv, je povsem možno, da gre pri omenjeni preiskavi za številne manipulacije.

V omenjeni preiskavi "Operacion Puerto" naj bi najdene vrečice s krvjo imele neposredno povezavo s španskim zdravnikom Eufemianom Fuentesom, ki ga povezujejo z dopingom. "Trenutno vse kaže na to, da so bile vrečice s krvjo skladiščene na spornih mestih," je ob tem dejal preiskovalni državni tožilec Friedrich Apostel, ki je ob tem še spomnil, da je Ullrich vseskozi zanikal svojo vpletenost v omenjenem škandalu. Vsekakor bo preteklo še kar nekaj časa, preden bo zadeva dobila svoj epilog.