Umrl portugalski vratar Bento

Bento je z Benfico osvojil 8 naslovov državnega prvaka, 6 pokalnih lovorik, 1977 pa je bil za najboljši portugalski nogometaš. Pripada mu rekord za najstarejšega nogometaša v portugalskem prvenstvu.

Objavljeno
01. marec 2007 18.50
V 59. letu starosti je v lizbonski bolnišnici umrl Manuel Galrinho Bento, eden najboljših vratarjev zgodovini portugalskega nogometa
Lizbona - V 59. letu starosti je v lizbonski bolnišnici umrl nekdanji portugalski nogometni reprezentant Manuel Galrinho Bento. Bento, eden najboljših vratarjev zgodovini portugalskega nogometa, je za reprezentanco odigral 63 tekem. Velik pečat je pustil tudi v klubskem nogometu, član Benfice je bil med letoma 1972 in 1992. Od nogometa se je poslovil pri 44 letih in s tem mu še vedno pripada tudi rekord za najstarejšega nogometaša v portugalskem prvenstvu.

Bento je bil med drugim ključni mož enega najboljših nastopov Portugalske na velikih tekmovanjih. Po njegovi zaslugi so si Portugalci izborili pot na evropsko prvenstvo leta 1984, kjer pa so v polfinalu morali kljub dobri predstavi svojega prvega vratarja po podaljšku priznati premoč Francozom (2:3).

Z Benfico je osvojil osem naslovov državnega prvaka, šest pokalnih lovorik, leta 1977 pa je bil najboljši portugalski nogometaš.