Urška Žolnir jutri pod nož

Ena najboljših slovenskih judoistk Urška Žolnir gre jutri na operacijo kolena. Kot je dejal njen trener Marjan Fabjan, je bila operacija nujno potrebna. Okrevanje bo trajalo pol leta. Glavni cilj Žalčanke je nastop na OI 2012 v Londonu.

Objavljeno
09. november 2009 12.58
P. Z./STA
P. Z./STA
Celje - Zmagovalka svetovnega pokala in sredozemskih iger Urška Žolnir si je strgala sprednjo križno vez tudi na desnem kolenu na nedavnem evropskem klubskem prvenstvu v Franciji. Operirana bo na obeh kolenih hkrati. Operiral jo bo dr. Iztok Pilih v mariborski bolnišnici. Predvidena rehabilitacija po takšni poškodbi in operaciji je pol leta.

"Imam malo treme, že dve noči bolj težko spim, malo me je strah, ker gre za kar velik poseg. Upam, da bo šlo vse v redu. Levo koleno je poškodovano že od prej, pred tremi tedni pa sem si v borbi z Nizozemko poškodovala še desnega. V trenutku je prišlo do rotacije in je nekaj notri počilo, tako da sem se kar sesedla in nisem mogla ničesar več. Bolečine so bile grozne, kot da bi mi je nogo odtrgalo stran," je dejala Žolnirjeva.

Če bo rehabilitacija potekala po načrtih, se bo na tatamije vrnila predvidoma junija na domačem svetovnem pokalu, je povedal trener Marjan Fabjan, in bo nadaljevala z iskanjem norme za olimpijske igre 2012 v Londonu.