Usoda Kitzbühla znana v četrtek

Odločitev o izvedbi letošnjih smučarskih tekem za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu bo znana v četrtek, so po torkovem ogledu proge sporočili z Mednarodne smučarske zveze.

Objavljeno
16. januar 2007 20.33
Slovita kitzbuehelska arena pod progo Streif
Kitzbühel - Odločitev o izvedbi letošnjih smučarskih tekem za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu bo znana v četrtek, so po torkovem ogledu proge sporočili z Mednarodne smučarske zveze. Tudi prireditev v Kitzbühlu, ki je načrtovana med 26. in 28. januarjem, ogroža spomladansko vreme v letošnji zimi. "V četrtek si bomo še enkrat ogledali progo, znana pa bo tudi natančnejša vremenska napoved za prihodnje dni. Zaenkrat sem zelo optimističen in skoraj 100-odstotno prepričan, da tekma bo," je povedal kontrolor FIS Sepp Messner.

Že vnaprej pa je jasno, da bo letošnji smuk nekoliko spremenjen. Slednji se bo letos zaključil s spustom po slalomišču in ne po tradicionalni progi preko Hausberga, saj tam ni dovolj snega. Za smukače pa to pomeni, da bo eden najtežjih smukov v sezoni še 207 metrov daljši kot sicer in da bo zmagovalec vozil bistveno več kot dve minuti. Tudi pri superveleslalomu in slalomu je načrtovanih nekaj sprememb na progi.

Prirediteljem letos nikakor ni uspelo v zadostni meri prekriti prog z umetnim snegom. Na zalogi imajo preko 3000 kubičnih metrov umetnega snega, ki jih bodo v prihodnjih dneh dokončno uredili na progi, dodatni sneg pa bodo prepeljali z Visokega Kleka (Grossglockner). Stroški prevoza snega s helikopterji in tovornjaki z Visokega Kleka v Kitzbühel so ocenjeni na 350.000 evrov. "Vsekakor se nam to izplača. Tekme so pomemben dogodek za celotno regijo, ki ji na letni ravni prinesejo kar 30 milijonov evrov," ob tem pojasnjuje vodja organizacijskega komiteja Michael Huber.