Uvodna preizkušnja Portugalcem

S prvo etapo od Lizbone do Portimaa se je danes začel puščavski reli Dakar. Med motoristi je najbolje začel domačin Ruben Faria, med avtomobilisti pa je najhitreje opravila posadka Carlos Sousa/Andreas Schulz.

Objavljeno
06. januar 2007 18.25
Carlos Sousa
Lizbona - S prvo etapo od Lizbone do Portimaa so se dirkači danes podali na tradicionalni puščavski reli Dakar, ki se bo v senegalski prestolnici končal 21. januarja. Med motoristi je najbolje začel domačin Ruben Faria (Yamaha) pred rojakom Helderjem Rodriguesom (Yamaha) in Špancem Isidrom Estevom Pujolom (KTM). Med avtomobilisti pa je s prvo od dveh evropskih etap najhitreje opravila posadka Carlos Sousa/Andreas Schulz (VW), druga sta bila Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (VW), tretja pa Carlos Sainz in Michel Perin (VW).

Od slovenskih udeležencev relija na motorjih - na dirko sta se podala tudi tovornjakarja Darko Goriup in Janez Krivic - je bil v prvi, 117 kilometrov dolgi etapi hitrejši veteran dakarskih dirk Miran Stanovnik, ki je bil 55. (+ 20:04), medtem ko je novinec na tem tekmovanju Tomo Merhar uvodno preizkušnjo končal na 202. mestu med 245 motociklističnimi udeleženci (+ 1:32:27).