V Aalborg na zmago

Najboljši evropski ženski rokometni klubi bodo ta konec tedna znova začeli s tekmovanjem v ligi prvakinj. Kot je v zadnjih letih že stalnica, bo med njimi tudi slovenski prvak Krim Mercator, ki brani naslov podprvaka.

Objavljeno
03. januar 2007 15.40
Ljubljana - Najboljši evropski ženski rokometni klubi bodo ta konec tedna znova začeli s tekmovanjem v ligi prvakinj. Kot je v zadnjih letih že stalnica, bo med njimi tudi slovenski prvak Krim Mercator, ki brani naslov podprvaka. V vodstvu kluba zatrjujejo, da je njihov glavni cilj tudi letos evropski naslov. Prvo tekmo v skupini A bodo krimovke v soboto ob 14.15 odigrale v Aalborgu, ki je bil lani njihov polfinalni tekmec. Lani se je Galjevičankam izšlo, trener Robert Beguš in njegove varovanke pa menijo, da bo tokrat šlo za težko tekmo, na kateri pa vseeno računajo na ugoden izid.

"Že v prvem krogu nas čaka ponovitev lanskega polfinala. Tudi če bi ekipi ostali takšni, kot sta bili lani, bi bilo zelo težko napovedati razplet. Tako pa sta se obe ekipi močno spremenili, okrepili, zato je zelo nehvaležno primerjati lanski in letošnji postavi. To je tekma čisto zase. Mi se pripravljamo neobremenjeni z lanskim letom, je pa dejstvo, da je Aalborg zelo kakovosten. Okrepil se je s Tanjo Logvin, Ibolyo Mehlmann, tako da je na zunanjih položajih zelo močan. Nič slabše niso krožne napadalke in vratarka, tako da gre za res vrhunske igralke. Toda po drugi strani jih imamo tudi mi in bomo vsekakor igrali na zmago. Komaj že čakamo, da se tekma začne," je uvodoma povedal Beguš.

Krimovke so dober vpogled v svojo pripravljenost dobile že ob zmagah na tekmah superlige proti madžarskemu Cornexiju, ki v nekaterih delih igre spominja na tokratne danske tekmice. "Kar zadeva levo zunanjo igralko Hortenzio Szrnko, je Cornexi zelo podoben Aalborgu. Nismo je uspeli ustaviti tako, kot bi jo morali, ampak proti koncu druge tekme je bilo vedno bolje. Toda Aalborg ima tri takšne igralke, kot je Szrnka, tako da nas čaka res težko delo, ampak verjamem, da smo sposobni zaustaviti tudi njih," je pojasnil Beguš, ki se je v zadnjem mesecu ukvarjal tudi s pripravo igralk, ki so se z evropskega prvenstva na Švedskem v večini vrnile razočarane.

"Igralke lahko reagirajo na dva načina. To razočaranje lahko povzroči slabo igro, vendar menim, da v našem primeru ne bo tako. Neuspeh lahko poskrbi še za dodaten motiv pri vseh, kar se vidi tudi na treningu, in bo to dodaten elan za delo naprej. Reprezentanca in klub sta različni stvari, jaz sem pač v dvojni vlogi, toda po koncu EP sem razčistil sam pri sebi in igralkah ter se osredotočil le na delo v klubu in ligi prvakinj," je dodal 37-letni strateg dvakratnih evropskih prvakinj.

Ta ima letos na voljo hitrejše igralke, ki posledično pripomorejo k hitrejši igri. Ena glavnih tovrstnih orožij bo zagotovo madžarska okrepitev Agnes Eszter Siti. "Vesela sem, da se končno začenja. Ekipa je dobra, prav tako tudi samo ozračje v slačilnici. Upamo, da bomo pokazale najboljše, kar znamo. O Aalborgu vem to, da je zelo dobra ekipa z veliko odličnimi posameznicami, ki jih kar dobro poznam, saj sem tri leta igrala na Danskem. Tekma bo težka, ampak vsekakor bo lepo, saj so navijači odlični in vedno pride veliko ljudi na tekme. Zdaj moramo le poskrbeti za dober začetek sezone," pravi 29-letna Sitijeva.

Beguš bo na Danskem sicer lahko računal na vse moči, razen na Dijano Golubič, ki jo čakata še dva meseca okrevanja. "Tatjana Alizar se je uspešno vrnila, z Natalijo Derepasko pa je tudi vsak dan bolje. Kdaj bo stoodstotno pripravljena, težko rečem," pravi Beguš, ki ga je zagotovo razveselila tudi vrnitev desne zunanje igralke Anje Frešer iz Ribarroje, saj je po Beguševem mnenju ena redkih igralk na tem položaju, ki igra tudi v obrambi.

"Potrudila se bom, da bom čim bolje odigrala, vsekakor pa potrebujem še nekaj časa, da se uigram z ekipo. Igra je zdaj hitrejša, okrepitve so dobre, vsekakor pa je dobra odločitev, da sem prišla nazaj na Galjevico. Zaenkrat imamo še nekaj težav v obrambi, ki jih moramo odpraviti, medtem ko napad deluje odlično. Prav obratno kot lani," meni Frešerjeva, ki je tudi potrdila, da je bila španska Ribarroja njena zadnja tuja rokometna destinacija.

Tekmo v dvorani Gigantium bosta sodila Nemca Holger Fleisch in Juergen Rieber, delegat pa bo Norvežan Tore Schjerven. Na Krimovi klopi bo spet sedel tudi tehnični vodja Marjan Doler, ki je slovenske prvakinje zaradi nestrinjanja z odločitvijo takratnega trenerja Toneta Tislja (ta je odvzel kapetansko funkcijo Deji Doler) zapustil lani prav pred polfinalnim dvobojem z Aalborgom.