V Amsterdamu priprtih 34 navijačev

Med včerajšnjim divjanjem navijačev Ajaxa in zagrebškega Dinama ob tekmi evropske lige je nizozemska policija aretirala 34 srboritežev, ki so se med sabo pretepali in se obmetavali s trdimi predmeti.

Objavljeno
23. oktober 2009 13.48
P. Z./STA
P. Z./STA
Amsterdam - Navijači Ajaxa iz Amsterdama in Dinama iz Zagreba so vnovič poskrbeli za obilico dela za policiste. Ob robu sinočnje tekme obeh omenjenih moštev v evropskem pokalu so se navijači spopadli s kamenjem in steklenicami, v predelu mesta, ki je namenjen polnoletnim osebam, pa je prišlo do številnih manjših pretepov. Policija je aretirala 34 oseb.

Varuhi reda in miru so v prostore za razmišljanje prepeljali 23 hrvaških in 11 nizozemskih navijačev, 16 pa jih je o svojem početju razmišljalo tudi v petek, iz policije pa so sporočili, da bodo slednji zaradi kršenja javnega reda in miru morali pred roko pravice.

Nizozemski policisti so se na tekmo dobro pripravili ter dobili posebna pooblastila za poostren nadzor oseb in priprtja. Že na dan tekme prestregli približno 130 hrvaških navijačev, ki niso imeli vstopnic, zato so jih prisilili, da zapustijo center mesta. Sama tekma, ki jo je Ajax dobil z 2:1, je potekala mirno.

Med navijači Ajaxa in Dinama sovraštvo tli že od leta 1998, ko je bil v središču Zagreba z možem ubit navijač nizozemskega kluba.