V Augusti za zeleni suknjič

Od danes pa do nedelje bo v Augusti, Georgia, ZDA potekal prvi turnir za veliki slam v letošnji golfski sezoni, 71. masters. Nagrada za najboljšega po štirih odigranih krogih bo eden najbolj prestižnih kosov obleke na svetu - zeleni suknjič.

Objavljeno
05. april 2007 09.00
Tiger Woods
Augusta - Od danes pa do nedelje bo v Augusti v zvezni državi Georgia v Združenih državah Amerike potekal prvi turnir za veliki slam v letošnji golfski sezoni, 71. masters. Nagrada za najboljšega po štirih odigranih krogih bo eden najbolj prestižnih kosov obleke na svetu - zeleni suknjič. V središču pozornosti bo tudi tokrat najboljši igralec sveta Američan Tiger Woods, ki se bo boril za 13. zmago na velikih turnirjih v karieri.

Tiger Woods je zeleni suknjič doslej oblekel že štirikrat in čeprav mu lani ni uspelo premagati Phila Mickelsona, tako da je pristal na tretjem mestu skupaj s še štirimi igralci, med njih pa se je vrinil še Južnoafričan Tim Clarke, je najboljši golfist sveta tudi letos glavni kandidat za zmago na enem najbolj prestižnih svetovnih turnirjev. S petim naslovom bi se na lestvici legend ločil od Arnolda Palmerja, s katerim si delita drugo mesto, ter se le na zmago zaostanka približal Jacku Nicklausu.

Woods bo poskušal osvojiti trinajsto zmago na največjih štirih turnirjih, peto na mastersu in tretjo zapored. Če bi mu uspelo zmagati, bi na junijskem odprtem prvenstvu ZDA imel možnost osvojiti vse štiri turnirje zapored, čeprav grand slama še ni osvojil, saj mu ni uspelo zmagati na vseh štirih turnirjih v istem letu.
Poleg Woodsa, ki je svojo prvo zmago na turnirjih major osvojil pred desetimi leti prav v Augusti, naj bi imel veliko možnosti za zmago tudi lanski zmagovalec levoroki Američan Phil Mickelson, oči golfskih navdušencev pa bodo uprte tudi v trenutno vodilnega na lestvici zaslužkarjev, Fidžijca Vijayja Singha, ki je poleg Woodsa v dosedanjem delu sezone edini zmagal na dveh turnirjih.

Iz ozadja naj bi na vrh poskušali priti Šved Henrik Stenson, za katerega bo to drugi nastop na mastersu, Južnoafričan Ernie Els, ki je že dvakrat osvojil drugo mesto, in Avstralec Adam Scott, ki je v Augusti nastopil že petkrat.
Vsi v Augusti pa upajo, da bodo imeli tokrat srečo z vremenom. Kar osemkrat v zadnjih devetih letih so namreč igralce z igrišča prepodile nevihte, ta teden pa so vremenoslovci napovedali suho in toplo vreme.