V Bayernu razmere vse bližje vrelišču

Nemški nogometni gigant Bayern iz Münchna je izrekel rekordno kazen branilcu Philippu Lahmu in kaznoval tudi napadalca Luco Tonija zaradi kršenja disciplinskega pravilnika pred in med sobotno tekmo proti Schalkeju.

Objavljeno
09. november 2009 12.38
P. Z.
P. Z.
München - Višine kazni za Lahma sicer v klubu niso razkrili. Igralec je v intervuju pred dnevi izrekel nekaj ostrih na račun klubske politike kupovanja nogometašev. Izjavil je, da klub igralce kupuje zgolj zaradi njihove individualne kakovosti, nima pa dolgoročnega načrta sestave ekipe. Italijan Toni pa je jezo zaradi zamenjave ob polčasu izkazal na neprimeren način, saj se je takoj odpeljal z avtomobilom in niti ni počakal na konec tekme, ki se je končala z 1:1.

»Razočarani smo nad Lahmom, saj bi od rezervnega kapetana pričakovali večjo odgovornost do kluba,« je dejal generalni direktor bavarskega prvoligaša Karl-Heinz Rummenigge: »Zato smo ga kaznovali z vsoto, ki je v našem klubu še nismo izrekli.« Rummenigge je še pojasnil, da je Lahm kršil pravila, ker intervuja ni dal v avtorizacijo in ker je klub kritiziral v javnosti.

Toni, ki je nezadovoljen z odnosom trenerja Louisa van Gaala, se je potegoval za mesto v začetni enajsterici, kar bi mu povečalo možnosti, da bi za Italijo nastopil na svetovnem prvenstvu leta 2010. »Z odhodom brez dovoljenja je Toni pokazal neopravičljivo pomanjkanje spoštovanja,« so sporočili iz Allianz Arene.

V Bayernu je kriza vse globja. Najtrofejnejše moštvo v Nemčiji je šele na osmem mestu v bundesligi in brez možnosti za nastop v osmini finala lige prvakov. Nizozemcu na klopi se že močno trese stolček ...