V Birmingham 13 atletov in atletinj

Na dvoransko evropsko prvenstvo, ki bo od 2. do 4. marca v britanskem Birminghamu, bo zaenkrat odpotovalo 13 slovenskih atletov in atletinj.

Objavljeno
12. februar 2007 22.18
Matic Osovnikar
Ljubljana - Upravni odbor (UO) Atletske zveze Slovenije (AZS) je zaenkrat potrdil seznam 13 slovenskih atletov in atletinj, ki so doslej izpolnili norme za nastop na dvoranskem evropskem prvenstvu (od 2. do 4. marca v britanskem Birminghamu). Uradni rok za norme je sicer do 18. februarja, strokovni svet AZS pa bo med potnike verjetno uvrstil vse, ki bodo postavljene kriterije izpolnili do 21. februarja, ko bo na sporedu zadnja seja pred prvenstvom.

Norme so doslej izpolnili Merlene Ottey (60 m), Pia Tajnikar (60 m), Jolanda Čeplak (800 m), Brigita Langerholc (400 in 800 m), Sonja Roman (1500 m), Tina Šutej (palica), Matic Osovnikar (60 m), Cene Šubic (1500 m), Boštjan Buč (3000 m), Damjan Zlatnar (60 m ovire), Rožle Prezelj (višina), Andrej Poljanec (palica) in Miran Vodovnik (krogla).

Deset vrhunskih atletov in atletinj bo posebno pogodbo z AZS podpisalo predvidoma konec februarja, še pred odhodom na EP; v skupini vrhunska atletika so Osovnikar, Langerholčeva, Čeplakova, Vodovnik, Primož Kozmus (kladivo), Prezelj, Marija Šestak (daljina in troskok), Helena Javornik (dolge proge), Jan Žumer (šprint, daljina) in Otteyjeva.

UO je potrdil izhodišča za delovanje v letu 2007, do konca leta pa bo AZS izdelala tudi celostno podobo. Nekaj več časa so posvetili poročilu strokovnega zbora sodnikov, predvsem odnosov med sodniki in trenerji, ki niso vedno najboljši. Pomagali pa bodo tudi pri vzgoji nove mlade generacije sodnikov po klubih.