V Birminghamu kolajna in trije finali

Slovenija bo imela na dvoranskem EP močno ekipo, kakršne na največjih zimskih tekmovanjih še ni imela – nastopilo bo namreč 14 slovenskih reprezentantov. Zato je tudi kolajna po ocenah nekaterih realna želja.

Objavljeno
26. februar 2007 08.00
Ljubljana – Slovenija bo imela na dvoranskem EP močno ekipo, kakršne na največjih zimskih tekmovanjih še ni imela. Po besedah predsednika strokovnega sveta AZS Martina Štajnerja je kolajna realna želja, saj imamo vsaj tri adute za odličje – preverjeno osvajalko kolajn Jolando Čeplak in prenovljeno Brigito Langerholc na 800 m ter bronastega šprinterja iz Göteborga Matica Osovnikarja na 60 m. Poleg omenjenih atletov sta seveda kandidata za finale še Miran Vodovnik (krogla) in Sonja Roman (1500 m).

Razlog za optimizem so mesta slovenskih reprezentantov na letošnjih evropskih lestvicah. Čeplakova je druga, Romanova in Vodovnik tretja, Langerholčeva pa sedma. »Za preostale udeležence EP je cilj ponoviti letošnje najboljše izide ali pa jih izboljšati,« je predstavil slovensko ekipo predsednik strokovnega sveta. Na vprašanje, kako to, da se niso držali norm pri Kovačičevi, ki je sicer trikrat tekla 7,41 (za stotinko slabše od norme AZS), če so jih sami postavili na podlagi kakovosti domače atletike, je Štajner odgovoril, da je naloga strokovnega sveta, da včasih tudi popusti in presodi, ali je dobro za slovensko atletiko, da na največjih tekmovanjih tekmuje določen atlet.

Več si preberite v ponedeljkovem Delu!