V Celju brez športnih stav

V zadnjem času so se mediji razpisali o stavah, ilegalnih stavnicah in prirejanju izidov v slovenski ligi, nogometni klub CM Celje pa bo vsem članom dodal aneks k pogodbi, ki natančno opisuje sankcije v primeru sodelovanja pri športnih stavah.

Objavljeno
09. november 2009 15.58
P. Z./STA
P. Z./STA
Celje - Evropska nogometna zveza (UEFA) je pred kratkim sprožila preiskavo zoper slovenskega nogometnega prvoligaškega moštva Interblock zaradi suma o nameščanju izida povratne tekme tretjega predkroga evropske lige proti Metalurgu iz Donjecka. Poleg ljubljanskega kluba, ki mu predseduje znan poslovnež Joc Pečečnik, je UEFA pod drobnogled vzela še štirideset klubov iz vzhodne in jugovzhodne Evrope.

"V nogometnem klubu CM Celje že od samega začetka z velikim zanimanjem spremljamo prizadevanja nekaterih medijev pri obveščanju in posredno preprečevanju domnevnih nepravilnosti v povezavi s športnimi stavami, v katerih naj bi bili udeleženi tudi nogometaši in predstavniki klubov. V našem kolektivu tovrstne aktivnosti ostro obsojamo in bomo tej temi namenili veliko pozornosti, zato smo se odločili, da pogodbam naših članov kluba dodamo aneks, ki natančno opisuje sankcije v primeru sodelovanja pri športnih stavah. V želji, da podobne domnevne aktivnosti preprečimo, smo se odločili, da omenjene anekse, ki jih bodo člani NK CM Celje podpisali v prihodnjih dneh, predstavimo tudi javnosti," je v sporočilu za javnost zapisal celjski klub.

"Stranki se dogovorita, da je igralcu v času trajanja pogodbe prepovedano igrati ali kako drugače sodelovati pri vseh športnih stavah oziroma drugih igrah na srečo, organiziranih doma ali v tujini. Prepovedana so tudi vsa druga nezakonita dejanja, ki se kakorkoli nanašajo ali so v povezavi z rezultati srečanj v 1. SNL ali evropskih tekmovanjih, kjer nastopajo ekipe 1. SNL. V primeru, da obstaja utemeljen sum, bo klub nemudoma sprožil prijavo za uvedbo postopka preiskave pri pooblaščenih organih pregona, disciplinske komisije pod okriljem NZS, UEFE, FIFA ali katere druge komisije, ki se ukvarja z preprečevanjem tovrstnega kriminala. V tem primeru ima klub možnost, da igralca sankcionira s takojšnim suspenzom, ki traja od začetka, ko se pojavi utemeljen sum, do zaključka preiskave oziroma dokler strokovno vodstvo kluba ocena, da je to potrebno," je zapisano v aneksu, ki ga bodo v naslednjih dneh morali podpisovati člani NK CM Ceje.

Nogometni klub iz mesta ob Savinji je zaradi nešportnega vedenja uvedel disciplinski postopek proti nogometašu Dariju Biščanu, zato je nogometaš do zaključka jesenskega dela sezone v suspenzu in ne vadi s prvo ekipo.