V evroligi znani četrtfinalisti

Šesti krog drugega dela košarkarske evrolige je dokončno določil osem četrtfinalistov. To so Tau Ceramica, Maccabi Elite, CSKA Moskva, Olympiacos, Panathinaikos, Barcelona ter Unicaja Malaga in Dinamo Moskva.

Objavljeno
23. marec 2007 11.00
Matjaž Smodiš
Ljubljana - Šesti krog drugega dela košarkarske evrolige je dokončno določil tistih osem ekip, ki se bodo pomerile v četrtfinalu tega tekmovanja. Iz skupine D sta napredovala Tau Ceramica in Maccabi Elite, iz skupine E CSKA Moskva in Olympiacos, iz skupine F Panathinaikos in Barcelona ter iz skupine G Unicaja Malaga in Dinamo Moskva. Zaključni turnir četverice bo med 4. in 6. majem v Atenah.

V četrtek je na evropskem prizorišču sicer igral le en slovenski košarkar in hkrati tudi najuspešnejši. Matjažu Smodišu, ki je bil v zadnjih tekmah glavno orožje moskovskega CSKA, pa se tokrat na gostovanju pri beograjskemu Partizanu ni bilo treba "pretegniti", saj je CSKA slavil kar s 86:55. Kljub temu je Dolenjec v statistiko vpisal 15 minut, tri ukradene žoge, po dve točki in skoka ter podajo. CSKA in Tau Ceramica sta tudi postala šele tretja in četrta ekipa v zgodovini, ki sta ta del tekmovanja končali neporaženi.

Že v sredo je bil na sporedu derbi kroga med Barcelono in Panathinaikosom, ki se je končal z gladko zmago gostiteljev (87:66). Obračun v katalonski prestolnici, ki ni odločal o ničemer, saj sta se obe ekipi že pred tem uvrstili v četrtfinale, sta po svoje zaznamovala tudi Jaka Lakovič in Sani Bečirovič. Lakovič je v dresu Barcelone v 22 minutah dosegel osem točk, pet podaj, dva skoka in ukradeno žogo, Bečirovič pa je za Grke v 30 minutah prispeval štiri točke, dve podaji, skok in ukradeno žogo.

Visok poraz je v sredo zabeležil tudi Marko Tušek. Na gostovanju pri solunskem Arisu je njegova Unicaja Malaga klonila s 65:83, Tušek pa je v 19 minutah v statistiko vpisal osem točk, podajo in skok. Aris je zabeležil šele prvo zmago v top 16, medtem ko si je Unicaja že pred tem zagotovila četrtfinalno vstopnico.