V kvalifikacije četverec in dvojni dvojec

V Poznanu na Poljskem se začenja letošnje svetovno prvenstvo v veslanju. V današnjih kvalifikacijah se bosta predstavila dva slovenska čolna. Že ob 11.42 s kvalifikacijami začenjajo tekmovalci v dvojnem dvojcu, ob 12. uri pa tekmovalci v četvercu brez krmarja.

Objavljeno
23. avgust 2009 09.56
Ta.R./STA
Ta.R./STA
Poznan - V Poznanu na Poljskem se začenja letošnje svetovno prvenstvo v veslanju. V današnjih kvalifikacijah se bosta predstavila dva slovenska čolna. Že ob 11.42 s kvalifikacijami začenjajo tekmovalci v dvojnem dvojcu, ob 12. uri pa tekmovalci v četvercu brez krmarja.

Slovenija se bo na SP sicer predstavila s štirimi čolni. Nastop na Poljskem so si zagotovili Miha in Tomaž Pirih, Rok Kolander in Rok Rozman v četvercu brez krmarja, brata Luka in Jan Špik v dvojnem dvojcu, ta dva čolna bomo videli danes, v ponedeljek pa bodo v kvalifikacijah nastopili še Iztok Čop, Gašper Fistravec, Janez Jurše in Janez Zupanc v dvojnem četvercu ter Matevž Malešič in Jure Cvet v lahkem dvojnem dvojcu.

 

Slednja sta bila v letošnji sezoni sprva predvidena za mlado reprezentanco do 23 let. Potem ko pa sta najprej na sredozemskih igrah v Pescari osvojila bronasto medaljo, konec julija pa v Račicah na Češkem še srebro na SP mlajših članov, pa sta se prebila tudi v člansko konkurenco.

Slovenski veslači so doslej na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah osvojili že 20 medalj, v Poznanu pa pričakujejo 21.