V Lendavi zmaga Čehu in Bolgarki

Na mednarodnem tekmovanju v badmintonu je zmago pri posameznikih slavil prvi nosilec Čeh Jan Vondra, pri dekletih pa je bila najboljša Bolgarka Linda Zechiri.

Objavljeno
18. maj 2008 16.55
Zmagovalec moškega finala Čeh Jan Vondra
Lendava - S finalnimi nastopi se je danes končalo mednarodno tekmovanje v badmintonu Nafta Slovenia International 2008. Zmago je pri posameznikih slavil prvi nosilec Čeh Jan Vondra, ki je v finalu ugnal rojaka Pavela Floriana v dveh nizih z 21:18 in 23:21. Pri ženskah je bila najboljša Bolgarka Linda Zechiri, ki je v tekmi za prvo mesto premagala Belgijko Lianne Tan z 21:15 in 21:15. Od slovenskih predstavnikov se je najbolje - s tretjim mestom - izkazal Miha Šepec, ki se je v včerajšnjem polfinalu pomeril z že omenjenim Čehom Florianom, vendar tekmo izgubil v treh nizih; prvega je dobil z 21:13, nato pa naslednja izgubil na 21 in 9. Med osem najboljših se je uvrstil še domačin Iztok Utroša, pri dekletih pa Maja Kersnik. Maja Tvrdy, ki je na turnirju nastopila kot prvopostavljena, je izgubila že v drugem krogu, potem ko jo je premagala kasnejša finalistka Tanova.
 
Sicer pa so se nastopajoči na štiridnevnem turnirju v Lendavi pomerili še v igrah dvojic in mešanih dvojic. V moških dvojicah sta slavila Avstrijca Michael Lahnsteiner in Peter Zauner, pri dekletih pa Švedinji Emelie Lennartsson in Emma Wengberg. Slovenski dvojici Aleš Murn in Matevž Bajuk ter Miha Horvat in Iztok Utroša sta izgubili v četrtfinalih, enako je bilo tudi pri dekletih z Majo Tvrdy in Špelo Silvester ter Ivo Lukač in Živo Repše.

V mešanih dvojicah je zmaga šla v Bolgarijo; Vladimir Metodiev in Gabriela Banova sta finale dobila brez boja zaradi poškodbe nasprotnice. Odlična tretja sta bila Aleš Murn in Špela Silvester s tretjim mestom.