V Lenzerheideju ponovno Svindal

Zmagovalec zadnjega superveleslaloma sezone je Aksel Lund Svindal. Drugo mesto je osvojil njegov največji konkurent v boju za veliki kristalni globus Benjamin Raich, tretji pa je bil Kanadčan Erik Guay.

Objavljeno
15. marec 2007 13.55
Aksel Lund Svindal med treningom smuka v Lenzerheideju
Lenzerheide - Zmagovalec zadnjega superveleslaloma sezone 2006/2007 in morebiti zadnjega superveleslaloma sploh je Aksel Lund Svindal. Drugo mesto je osvojil njegov največji konkurent v boju za veliki kristalni globus Benjamin Raich, tretji pa je bil Kanadčan Erik Guay.

Mali kristalni globus Millerju

S četrtim mestom si je mali kristalni globus v superveleslalomski razvrstitvi zagotovil Američan Bode Miller. "Letošnja sezona je bila izredno nenavadna - menim, da ni normalno da s 300 točkami osvojiš mali kristalni globus," je dejal Miller. "Velika škoda bi bila, če bi superveleslalom res ukinili," je dodal. Skupno drugo mesto v superveleslalomu je z današnjim petim mestom osvojil Švicar Didier Cuche, bronasto kolajno pa je osvojil danes 15. Kanadčan John Kucera, ki je Avstrijca Maria Scheiberja v skupnem seštevku prehitel za vsega štiri točke.

Raich presenetil

Nekoliko presenetljivo je z drugim mestom svoj najboljši dosežek v superveleslalomu izenačil Benjamin Raich, ki je z odlično vožnjo postavil pravo merilo za prihajajoče najboljše superveleslalomiste sezone, od katerih ga je uspel premagati le Svindal. "Takšnih rezultatov na zadnjih tekmah sezone res nisem pričakoval," je dejal Svindal, ki je letos nastopil na prav vseh preizkušnjah. "Seveda bi bil bolj vesel, če bi bila konec tedna na razporedu še smuk in superveleslalom," je dodal, "a zdaj v smučanju uživam in se zabavam, vesel pa sem, da sem še vedno v boju za veliki kristalni globus."

Le še 3 točke med Raichom in Svindalom

V skupnem seštevku je s 1155 točkami še vedno v vodstvu Raich, ki pa ima pred najbližjim zasledovalcem Svindalom vsega tri točke prednosti. Tretji Didier Cuche za vodilnima zaostaja že več kot 100 točk

Slovo Strobla

Zagotovo zadnji superveleslalom in tekmo kariere pa je odpeljal Fritz Strobl. Avstrijec, ki je pred kratkim izdal v sosednji Avstriji izjemno uspešen single »Genie auf Ski«, genij na smučeh, se je progo podal preoblečen v Mozarta, se na progi ustavil pri vodji moških tekem Günterju Hujari in svojih trenerjih, ob prihodu v cilj pa je imel ob stoječih ovacijah zaostanek 52 sekund. Kasneje je v ciljni areni sotekmovalcem in novinarjem delil čokoladice s podobo Mozarta z mišnice.