V ligi prvakov so se začeli izločilni boji

Drevi in v sredo so na sporedu prve tekme osmine finala lige prvakov na stari celini. Nocoj med drugim igrata ekipi madridskega Reala in münchenskega Bayerna.

Objavljeno
20. februar 2007 21.45
Ronaldinho
Ljubljana – Zimsko spanje najboljših klubov v nogometni ligi prvakov se je končalo, saj so drevi in v sredo ob 20.45 na sporedu prve tekme osmine finala najelitnejšega nogometnega tekmovanja na stari celini, že te pa bodo ponudile kar nekaj dvobojev, ob katerih se bodo nogometnim privržencem pocedile sline.

Barcelona - Liverpool: Na stavnicah bolje kotirajo Katalonci

Med tiste obračune, ki so med najbolj zaželenimi tako med evropskimi kot tudi med ljubitelji te športne igre po vsem svetu, gotovo spada sredin dvoboj med zadnjima zmagovalcema lige prvakov Barcelono, ki je tudi prvi favorit letošnjega tekmovanja, in Liverpoolom. Na stavnicah sicer veliko bolje kotirajo Katalonci, toda "Reds" so že v preteklosti dokazali, da jim je vloga podrejenega še kako pisana na kožo.

Že danes zvečer pa si nasproti stojita druga velikana – madridski Real in münchenski Bayern, ki imata že dodobra zapolnjen prostor v svojih vitrinah. Real je nenazadnje rekorder po številu naslovov v ligi prvakov (9), zadnjič je zmagal v sezoni 2001/02, Bayern pa je evropski vrh zasedel štirikrat, zadnjič v sezoni 2000/01. Sedanjost obeh klubov pa ni prav rožnata, navijači obeh ekip niso preveč zadovoljni z neprepričljivimi igrami svojih ekip. Stavnice kljub vsemu rahlo prednost za napredovanje v četrtfinale dajejo Špancem.

Danes zvečer igrata še Milan, ki gostuje v Glasgowu pri Celticu in je izrazit favorit za napredovanje, tako kot tudi Manchester United, ki gostuje v Lillu, in Arsenal, ki bo skušal ugoden izid pred povratno tekmo izvleči v Eindhovnu pri PSV. Podobna razmerja veljajo tudi na dvobojih, ki bodo na sporedu v sredo. Izraziti favoriti za preboj med najboljših osem so vsaj glede na stavne kvote Lyon, ki ga čaka najprej tekma v Rimu proti Romi, Chelsea (za Barco drugi favorit za končno zmago), ki gostuje v Portu, in Inter, ki ga sprva čaka domač spopad z Valencio.

Povratne tekme bodo na sporedu 6. in 7. marca. Četrtfinalne tekme bodo 3. in 4. aprila ter 10. in 11. aprila, polfinale bo 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja, finale pa 23. maja v Atenah.