V Lukni začenjata Maša Zec Peškirič in Andrea Petkovic

Žreb je določil, da se bosta v prvi partiji prvega dne prvega kroga svetovne skupine pokala Fed med Slovenijo in Nemčijo pomerili druga domača igralka Maša Zec Peškirič in prvorangirana Nemka Andrea Petkovic.

Objavljeno
04. februar 2011 15.20
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Maribor - Slovenske teniške igralke v Mariboru začenjajo »misijo« vrnitev v svetovno skupino pokala fed. Pri tem jih čaka precej zahtevna naloga, saj se bodo varovanke Iztoka Božiča srečale z reprezentanco Nemčije, ki je bila leta 1922 tudi zmagovalka tega pokala.

Kljub temu slovenske igralke obljubljajo, da se bodo borile za kar se da dobre rezultate. Prva bo tako v bopj stopila Maša Zec Peškirič, ki jo čaka najvišje rangirana nemška igralka Andrea Petkovic. Za njima bosta na igrišče v Lukni stopili tudi Polona Hercog in Julia Goerges.

»Žreb je kar ugoden za nas, saj imamo dobre izkušnje, ko Polona Hercog igra drugi dvoboj. Vzdušje v ekipi je odlično, forma je tudi dobra, tako da se v soboto in nedeljo obeta zares vrhunski tenis v dvorani Lukna. Ali bo to dovolj, da bomo imeli aktiven rezultat, bomo videli v soboto, ne glede na razplet prvega dne pa dvoboja zagotovo ne bo konec pred nedeljskimi partijami,« je povedal slovenski kapetan Iztok Božič.

»Proti Andrei sem že nekajkrat igrala, sicer izgubila, vendar dobro poznam njeno igro. Bo težko, vendar dala bom vse od sebe,« pravi Peškiričeva, medtem ko Petkoviceva dodaja: »Imamo mlado ekipo, ki ima veliko potenciala in talenta. Nismo ga še pokazale v celoti, vendar sem prepričana, da lahko ta ekipa v nekaj letih postane zmagovalka pokala fed.«

Medtem ko se bo zmagovalec dvoboja v Mariboru potegoval za prvo svetovno skupino, bo poražena reprezentanca sredi aprila igrala za obstanek v drugi svetovni skupini z zmagovalkami področnih turnirjev. Pari prve svetovne skupine so Avstralija - Italija, Rusija - Francija, Slovaška - Češka in Belgija - ZDA, druge pa Estonija - Španija, Srbija - Kanada in Švedska - Ukrajina.

Slovenija - Nemčija
- sobota, 5. 2.:
Maša Zec Peškirič - Andrea Petkovic
Polona Hercog - Julia Goerges
- nedelja, 6. 2.:
Polona Hercog - Andrea Petkovic
Maša Zec Peškirič - Julia Goerges
Katarina Srebotnik/Polona Hercog - Tatjana Malek/Anna Lena Groenefeld