V nedeljo novi trenutek resnice

Presenečenja v režiji in izvedbi slovenskih hokejskih moštev na avstrijskih ledenih ploskvah le ni bilo. Tako Jeseničanom kot tudi Ljubljančanom je vnovič spodrsnilo, oboji so ostali čvrsto na dnu razpredelnice, že v nedeljo pa sta na vrsti nova izziva.

Objavljeno
23. oktober 2009 23.58
S. U.
S. U.
Ljubljana - Presenečenja v režiji in izvedbi slovenskih hokejskih moštev na avstrijskih ledenih ploskvah le ni bilo. Tako Jeseničanom kot tudi Ljubljančanom je vnovič spodrsnilo, oboji so ostali čvrsto na dnu razpredelnice, že v nedeljo pa sta na vrsti nova izziva. V Tivoli, tokrat že ob 17.45, prihajajo hokejisti Medveščaka, presenetljivi zmagovalci tekme v Gradcu, prav igralci iz metropole avstrijskega dela Štajerske pa bodo ob 18. uri gostovali v Podmežakli.

 

Železarjem je pravzaprav dolgo kazalo zelo spodbudno in po 40 minutah se je celo zdelo, da bi se zgodba o uspešnem tednu z zmago v slovenskem derbiju ter po eno točko proti tekmecem iz Celovca in Salzburga lahko nadaljevala. Jeseničani so namreč v dunajski ledni areni vodili po dveh tretjinah, zdržali tudi ob petminutni tekmečevi prednosti igralca več (kazen igre si je takrat prislužil gorenjski novinec Robert Robins), gorenjskega slavja pa ob koncu le ni bilo. Ostal je spomin na nekatere uspešne nastope v avstrijski metropoli, zlasti tistega pred dvema sezonama, ko je Tomaž Razingar, zdaj kapetan železarjev, za zasuk dvakrat zadel v polminutnem presledku in takrat ob tekmečevi premoči dveh igralcev več!


Toda ta čas imajo na Jesenicah manj izkušeno in dejansko slabše moštvo kot v prejšnjih sezonah, zato bo sleherna točka na tujem - tako kot nazadnje v Celovcu - očitno pravi podvig. Za preboj v želeno končnico pa bo treba zmagovati doma, izziv bo nedeljski dvoboj z moštvom Graz 99ers. Resda je to vodilno, toda očitno ne nepremagljivo, kar je pokazal Medveščak.


Olimpija je na salzburški ledeni ploskvi v dosedanjih dveh sezonah svoje udeležbe med avstrijskimi klubi že zmagovala, toda očitno tudi za ljubljansko moštvo velja podobno kot za gorenjsko - ta čas preprosto ni na ravni prejšnjih let. Danes se na Solnograškem zmaji niso osramotili, po tekmečevi prednosti 4:1 so se približali le na gol zaostanka, a zasuka le ni bilo. Hitrejša igra je nagnila tehtnico na domačo stran, niti vrnitev Iva Jana, podajalca pri prvem Olimpijinem golu, ni zadostovala za točko ali dve. Slednji pa bo pod nujno treba osvojiti v nedeljo - zmaji bodo lovili medvede in le ob polnem plenu bo pobeg v cono osmerice spet lažje uresničljiv.

 

Več v sobotni tiskani izdaji Dela


Izidi:
- četrtek, 22. oktobra:
Black Wings Linz - VSV Beljak 2:3 (1:0, 1:0, 0:2; 0:1)

- petek, 23. oktobra:
Graz 99ers - Medveščak Zagreb 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
KAC Celovec - Alba Volan 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Vienna Capitals - Acroni Jesenice 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Red Bull Salzburg - Tilia Olimpija 6:3 (3:1, 1:0, 2:2)