V Nemčijo oslabljeni, a kljub temu po finale

Na drugo tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbus je slovenska ekipa odpotovala brez poškodovanega dvojca Pegana in Petkovška, a si je kljub temu za cilj zadala uvrstitev v finale.

Objavljeno
22. marec 2007 18.14
Ljubljana/Cottbus - Tudi na drugo letošnjo tekmo svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbus je slovenska ekipa odpotovala brez poškodovanih asov Aljaža Pegana in Mitje Petkovška, a kljub temu pričakuje uvrstitev v finale.

V finale naj bi se uvrstil Sašo Bertonclj na konju z ročaji. Telovadec Narodnega doma je bil blizu elitne osmerice že na uvodni tekmi v Parizu. Ob njem bodo slovenske barve zastopali še Alen Dimic, Žiga Šilc, Rok Klavora, Robert Grgič in Sebastijan Štraus ter telovadka Adela Šajn.

Dimic se bo v mednarodni konkurenci predstavil na treh orodjih (konju z ročaji, bradlji in drogu), Šilc in Klavora bosta tekmovala na parterju, Grgič na krogih in Štraus na bradlji. Največ v slovenskem taboru pričakujejo od Bertonclja, ki se mu je na uvodni tekmi v Parizu finale izmuznil za vsega dve desetinki točke. "Tokrat gremo v Nemčijo po finale in če bo Sašo sestavo prikazal tako, kot jo zna, je to povsem realna želja," je na poti v Nemčijo povedal trener Sebastijan Piletić.

Edina slovenska telovadka imana gredi možnosti za finale

Brez želja po finalu pa ni niti edina slovenska telovadka, ki se bo v Nemčiji predstavila na parterju in gredi. Šajnova je izpustila nastop na uvodnem spektaklu v pariški dvorani Bercy, po besedah trenerja Silva Marinčiča pa ima na gredi lepe možnosti tudi za finalni nastop. "Če bi Adeli uspela podobna vaja kot lani v Mariboru, kjer je bila v finalu druga, in kot jo zna narediti na treningih, menim, da bi bilo to že dovolj za finale. Šajnova je bila lansko sezono z devetim mestom v Glasgowu in 13. mestom v Moskvi že povsem blizu najboljše osmerice, lani na Šalamunovem memorialu pa je v žep pospravila dve srebrni kolajni, tako na parterju kot gredi," je dejal Marinčič.

Kvalifikacije bodo na tradicionalnem turnirju prvakov, kot tekmo v Cottbusu tudi imenujejo, na sporedu v petek, finalni nastopi pa v soboto in nedeljo.