V NHL brez presenečenj

V ligi NHL je drugouvrščeno moštvo Anaheim Ducks z 2:1 ugnalo Phoenix, Toronto je bil z enakim izidom boljši od newyorških Rangerjev, Edmonton pa je s 5:2 odpravil Columbus.

Objavljeno
01. februar 2007 11.16
Hokej
Anaheim - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali le tri srečanja, ki pa so minila brez presenečenj. Drugouvrščeno moštvo zahodne konference Anaheim Ducks je z 2:1 ugnalo Phoenix, Toronto je bil z enakim izidom boljši od newyorških Rangerjev, Edmonton pa je s 5:2 odpravil Columbus.

Racmani so za dosego zadetka potrebovali skoraj tri četrtine tekme, nato pa so v minuti in 22 sekundah dvakrat premagali vratarja Curtisa Josepha, kar je bilo dovolj za 31. zmago v sezoni. Edini gol za Kojote je v 18. minuti prve tretjine dosegel Fredrik Sjostroem, nato pa so gostje zaman ogrožali domača vrata. "Joseph je branil odlično, a z mirno igro nam je vendarle uspelo doseči zmagovita zadetka. Držali smo se tistega, kar smo se dogovorili pred tekmo," je po novi zmagi dejal strelec drugega gola za Racmane Andy McDonald.

Vratar Phoenixa je ubranil prvih 29 strelov na svoj gol, nato pa klonil pred Travisom Moenom, ki je izenačil na 1:1. McDonaldu ob igralcu več na ledu ni bilo težko doseči drugega gola za Anaheim, ki ostaja na vrhu pacifiške skupine.

Največ zadetkov so gledalci videli na srečanju med Edmontonom in Columbusom. Columbusovo mrežo je v četrti minuti tekme ob igralcu več na ledu načel Ryan Smyth, v 22. sekundi druge tretjine pa je na 2:0 povišal Raffi Torres. Manj kot šest minut kasneje je David Vyborny znižal na 1:2, a Naftarji niso pustili presenečenja, z golom Petra Sykore v 12. minuti drugega dela igre so se zopet odlepili za dva zadetka. V prvi minuti zadnje tretjine je gol za 2:3 dosegel Fredrik Modin, to pa je bil tudi zadnji zadetek v mreži Edmontona. Prepričljivo zmago sta z goloma v 46. in 48. minuti potrdila Raffi Torres in Fernando Pisani.

V New Yorku je zmagoviti zadetek za Toronto dosegel legendarni Šved Mats Sundin, ki v kanadskem moštvu igra že 12 sezon, to pa je bil njegov 516. gol v najmočnejši ligi na svetu. Šestintridesetletni Šved je v 16 sezonah, ki jih je doslej preživel v ligi NHL, igral le za dve moštvi, Toronto in Quebec, z nobenim pa se mu ni uspelo uvrstiti v finale Stanleyjevega pokala. Čeprav so v Torontu nad Sundinom navdušeni, pa strokovnjaki menijo, da je že čas, da zamenja sredino in se v boj na naslov prvaka lige poda z drugo ekipo. Prestopni rok se bo končal 27. februarja.