V NHL porazi vodilnih

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali deset srečanj, presenetljiv pa je podatek, da so s sklonjenimi glavami z ledu odšla tri najvišje uvrščena moštva zahodne konference, Nashville, Detroit in Anaheim.

Objavljeno
23. marec 2007 15.50
Rhett Warrener
New York - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali deset srečanj, presenetljiv pa je podatek, da so s sklonjenimi glavami z ledu odšla tri najvišje uvrščena moštva zahodne konference, Nashville, Detroit in Anaheim. Nashville je moral po podaljšku z 2:3 priznati premoč Calgaryja, Detroit je po kazenskih strelih z 1:2 izgubil proti Columbusu, od Anaheima pa je bil z 2:1 boljši predzadnjeuvrščeni Phoenix.

Carolina je bila s 4:3 boljša od Washingtona, Montreal je s 6:3 premagal Boston, newyorški Otočani so s 3:1 premagali Pittsburgh, Florida je z 2:4 klonila proti Ottawi, Minnesota je s 5:1 ugnala St. Louis, Tampa je s 3:1 premagala New Jersey, Atlanta pa je morala z 1:5 priznati premoč San Joseju.

Presenetljivi mož odločitve

Nashville se je kljub porazu po kazenskih strelih na prvem mestu lestvice lige s 101 točko izenačil z Buffalom. Srečanje med Plenilci in Plameni iz Calgaryja je v drugi minuti podaljška odločil branilec Rhett Warrener, ki je v enajstih sezonah v ligi NHL dosegel le 23 golov. "Bil sem presenečen, da sem v podaljšku sploh dobil priložnost. Ko se ti ponudi možnost, da odločiš tekmo, se počutiš srečnega in jo zgrabiš z obema rokama. Mislim, da od igralcev, kot sem sam, takšnih stvari niti ne gre pričakovati," je bil po tekmi skromen mož odločitve.

Fedorov najboljk zaslužen za zmago na Detroit Red Wings

Za zmago Modrih jopičev nad Rdečimi krili je najbolj zaslužen Sergej Fedorov, član Detroita od leta 1990 do leta 2003, ki je odločilni gol dosegel v šesti seriji kazenskih strelov. Ruski superzvezdnik pa ne uživa simpatij navijačev nekdanjega moštva. Navijači Rdečih kril ga namreč izžvižgajo vsakokrat, ko se dotakne ploščka. "Po tekmi je vse skupaj precej žalostno, pred tekmo pa je to zame razburljivo. Toliko let sem preživel v Detroitu, da se sem težko vračam brez prijetnih občutkov," je dejal Fedorov, ki je za Rdeča krila dosegel 400 golov, s čimer je v klubski zgodovini na četrtem mestu strelcev za Gordiejem Howom, Stevom Yzermanom in Alexom Delvecchiem.

Zadnji Phoenix ugnal Anaheim

Tretjeuvrščeno moštvo zahodne konference Anaheim je v gosteh izgubilo proti zadnjeuvrščenemu moštvu zahoda Phoenixu. Za Kojote sta v drugi tretjini zadela Jeff Taffe in Bill Thomas, za Racmane pa je v 18. minuti zadnje tretjine gol dosegel Travis Moen, nato pa je Anaheimu zmanjkalo časa za izenačenje in morebitno zmago. Racmani imajo na četrtem mestu lige 98 točk, za vodilnima Buffalom in Nashvillom zaostajajo za vsega tri točke.