V Oberstdorfu brez poletov, a tekmi bosta

Mednarodna smučarska zveza je uradno potrdila, da Oberstdorf naslednji konec tedna zaradi pomanjkanja snega ne bo gostil svetovnega pokala v smučarskih poletih.

Objavljeno
18. januar 2007 13.20
Oberstdorf - Mednarodna smučarska zveza (FIS) je danes tudi uradno potrdila, da Oberstdorf naslednji konec tedna (27., 28. januarja) zaradi pomanjkanja snega ne bo gostil svetovnega pokala v smučarskih poletih na letalnici Heinija Klopferja, kljub temu pa bodo prireditelji izpeljali dve tekmi v smučarskih skokih. Obe tekmi v Areni Allgaeu bosta na sporedu ob 13.45. Tako bo znamenita betonska konstrukcija, ki so jo lokalni prebivalci poimenovali kar "krivi stolp Oberstdorfa", letos samevala, ob tem pa je jasno, da bodo po eni preizkušnji v Vikersundu to zimo poleti na sporedu le še na velikem finalu v Planici.

Prireditev, ki naj bi bila generalka za svetovno prvenstvo v poletih prihodnje leto, je padla v vodo. "Naredili smo vse, kar je bilo v naših močeh, da bi lahko izpeljali generalko za svetovno prvenstvo. A žal proti naravi ni šlo," je pred časom dejal generalni sekretar tekmovanja Stefan Huber in dodal: "Poskušali smo vse, prepeljati sneg iz okolice Oberstdorfa, ga sami toliko narediti, a pri tako visokih temperaturah ne gre. Za pripravo letalnice namreč potrebujemo dva- do trikrat več snega kot za pripravo skakalnice."