V Planici tekaško čast reševali biatlonci

Prvi dan celinskega pokala se je zmage veselila Italijanka Marina Piller, Andreja Mali je bila na šestem mestu. Pri moških je slavil Marco Fiorentini, najuspešnejši Slovenec Janez Marič.

Objavljeno
17. februar 2007 18.00
Andreja Mali
Planica - Športno rekreacijsko društvo Preska - Medvode je pod streho spravilo prvi dan celinskega pokala, ki se zaradi pomanjkanja snega odvija v Planici. Ženske so v prosti tehniki danes tekle na 5 kilometrov, moški pa na 10. V absolutni članski konkurenci se je zmage veselila Italijanka Marina Piller, najboljša domača predstavnica je bila biatlonka Andreja Mali na šestem mestu. Pri moških je zmaga prav tako odšla v Italijo, slavil je Marco Fiorentini, od Slovencev je bil s tretjim mestom najuspešnejši biatlonec Janez Marič.

Večina najboljših tekačev in tekačic je že na Japonskem, kjer se prihodnji teden v Saporu pričenja letošnje svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, zato so najboljši domači tekači in tekačice na preizkušnji manjkali. Slovensko čast so reševali biatlonci in biatlonke. Pri ženskah absolutno je šesto mesto biatlonke Malijeve lepo dopolnila reprezentančna kolegica Tadeja Brankovič, ki je bila osma, tekačica Barbara Jezeršek je osvojila 11. mesto, Mirjam Soklič pa 18. V konkurenci mladink je bila najhitrejša Nemka Denise Hermann, Ana Poklukar je bila 13.

Pri moških je moral biatlonec Marič priznati premoč Italijanoma Fiorentiniju in Giovanniju Gulli ter se zadovoljiti s tretjim mestom, Kristijan Peklaj, ki je bil od Slovencev z 22. mestom najboljši pri mladincih, kjer je zmagal Francoz Yann Soubeyrand, je v članski razvrstitvi absolutno zasedel 58. mesto.

V nedeljo bodo v Planici na sporedu še preizkušnje drugega dne celinskega pokala. Tekači in tekačice se bodo pomerili na tekmah s skupinskim startom v prosti tehniki, moški bodo tekmovali na 30 km, ženske na 15 km, na enaki razdalji bodo tekli tudi mladinci, medtem ko mladinke čaka tekma na 10 km.