V plavalnem taboru zadovoljni z dosežki na SP

Iz avstralskega Melbourna se je popoldan preko Singapurja, Dubaja in Münchna vrnila slovenska plavalna reprezentanca, ki je nastopila na v nedeljo končanem 12. svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Avstraliji.

Objavljeno
03. april 2007 21.15
Sara Isakovič
Brnik - Iz avstralskega Melbourna se je popoldan preko Singapurja, Dubaja in Münchna vrnila slovenska plavalna reprezentanca, ki je nastopila na v nedeljo končanem 12. svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih na peti celini. Kot je na novinarski konferenci ob sprejemu ekipe povedal predsednik Plavalne zveze Slovenije, Jure Prosen, so na PZS z dosežki zelo zadovoljni.

Prosen z dosežki zelo zadovoljen

"Osnovni cilj PZS za vsakega potnika, ki potuje na SP, je uvrstitev do 16. mesta. To so vsi dosegli, čeprav so bile nekatere ambicije posameznikov ob posameznih nastopih še večje. Mislim, da je ekipa pokazala tudi lepo osnovo za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer lahko pričakujemo lepe izide, pa tudi za naprej, za naslednja tekmovanja, saj je naša ekipa zelo mlada. Obenem bi rad še enkrat pohvalil dosežke naših plavalcev, saj je konkurenca v plavanju zelo zgoščena in tudi Melbourne je bil kar se tega tiče korak naprej," je med drugim dejal Prosen.

Selektor ekipe Vlado Čermak je še enkrat naštel statistične podatke z dvema finaloma, enajstimi dodatnimi uvrstitvami do 16. mesta, devet državnih rekordov in sklenil: "Zaostanek za najboljšimi je v nekaterih disciplinah zelo majhen. Naša naloga je, da stroka in plavalci najdemo pot, da naredimo še ta majhen korak in si v prihodnje priborimo še kakšen finale in še kakšno višjo uvrstitev."

Plavalci zadovoljni

Do besede so prišli tudi akterji, med katerimi je Sara Isakovič prvič javno priznala, da bi v finalu SP lahko dosegla boljši izid, da se ni držala taktičnega dogovora in da je želja pač opravila svoje, a nadaljevala: "Nisem pa razočarana, čeprav bi morala v finalu doseči boljši rezultat, ki bi morda pomenil tudi kakšno mesto boljšo uvrstitev."

Peter Mankoč je še enkrat podoživel predvsem nastope na 50 m delfin in dodatno plavanje z Jernejem Godcem po dopoldanskem delu, na 100 m delfin pa je kljub odličnemu plavanju spoznal napredek sotekmovalcev v tej disciplini.

Zelo pozitivno pa je svoje nastope videl tudi tretji nesporni junak slovenskega tabora Luka Turk, ki je v štirih nastopih dosegel štiri osebne, od tega tri državne rekorde.

Manj zadovoljen le Pikec


Manj zadovoljen je bil le Roni Pikec, trener prsačev Emila Tahiroviča in Matjaža Markiča, ki je priznal, da je tekmovalcema v pripravljalnem obdobju preveč popuščal, ob slabih rezultatih pa bil predvsem s strani Tahiroviča deležen prevelike medijske kritike. "So obdobja, ko z njim preživim več časa kot z otrokoma in tega si ne zaslužim. Skupaj smo dokazali, da lahko dosegamo vrhunske izide in uvrstitve. Vsekakor se bomo morali usesti in se med sabo dogovoriti kako naprej." In to že kmalu, saj sta njegova varovanca med tistimi, ki jima še manjka olimpijska norma.