V prihodnji sezoni Red Bull Mercedes?

Moštvo Reb Bull razmišlja, da bi v prihodnji sezoni formule 1 zamenjalo dobavitelja motorjev. Ker so imeli pri Reb Bullu letos veliko težav z Renaultovimi motorji, bodo zato morda presedlali na Mercedesove.

Objavljeno
25. avgust 2009 18.33
Sebastian Vettel
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Salzburg - Vodstvo moštva Red Bull, ki nastopa v svetovnem prvenstvu formule 1, razmišlja o menjavi dobavitelja motorjev. Kot je dejal športni direktor ekipe Helmut Marko, bodo v prihodnji sezoni mogoče dirkali z Mercedesovimi motorji, saj so imeli letos z Renaultovimi precej težav.

 

Voznik Red Bulla Sebastian Vettel je letos kar štirikrat predčasno končal dirko zaradi okvare Renaultovega motorja. Na drugi strani šest voznikov, ki dirkajo z Mercedesovimi motorji, ni imelo še nobenih težav. "To so pač dejstva, ki jih moramo upoštevati. Imamo dobre razloge, da podaljšamo sodelovanje z Renaultom, toda hkrati je precej dobrih strani tudi na strani Mercedesa," je pojasnil Marko.

 

Red Bull se bo o morebitni menjavi Renaulta z Mercedesom, ki sodeluje že z McLarnom, Brawnom in Force Indio, odločil do konca meseca.