V Ribinsku zlato Roponenovi in Legkovu

Finska smučarska tekačica Riitta Liisa Roponen je zmagovalka 15 kilometrske preizkušnje v ruskem Ribinsku, ruski tekmovalec Aleksander Legkov pa je zmagal v trideset kilometrskem teku.

Objavljeno
20. januar 2007 13.54
Riita Tek na smučeh V Ribinsku zmaga za Roponenovo Katja Višnar in Vesna Fabjan nista nastopili Finska smučarska tekačica Riitta Liisa Roponen je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala v ruskem Ribinsku. Finka je na 15 km v prosti tehniki s sk
Ribinsk - Finska smučarska tekačica Riitta Liisa Roponen je zmagovalka preizkušnje svetovnega pokala v ruskem Ribinsku. Finka je na 15 km v prosti tehniki s skupinskim startom za 1,4 sekunde ugnala Čehinjo Katerino Neumannovo, tretja je bila Finka Aino Kaisa Saarinen (+10,4). Slovenski predstavnici Katja Višnar in Vesna Fabjan danes nista nastopili, Petra Majdič pa je tekmo zaradi treninga v Avstriji izpustila.

Legkov zablestel v moškem delu na 30 kilometrov

V moškem smučarskem teku za svetovni pokal v Ribinsku je zmagal ruski tekmovalec Aleksander Legkov, ki je na trideset kilometrski progi v prosti tehniki s skupinskim startom za 0.5. sekunde ugnal Francoza Emmanuela Jonnierja in tretje uvrščenega nemca Tobiasa Angererja . Anguer je zaostajal za Legkovim za 1,1 sekunde.