V skakalnem taboru so lažje zadihali

V kvalifikacijah pred drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih na nordijski turneji štirih skakalnic v Kuopiu so bili uspešni vsi štirje slovenski reprezentanti.

Objavljeno
12. marec 2007 20.30
Jernej Damjan
Kuopio - V kvalifikacijah pred drugo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih na nordijski turneji štirih skakalnic v Kuopiu so bili uspešni vsi štirje slovenski reprezentanti. Najboljši med njimi je bil Jernej Damjan (119 m), ki je bil 14. med kvalifikanti, Primož Pikl (117,5) je bil 19., na tekmo pa sta se uvrstila tudi Rok Benkovič (112) kot 26. in Robert Kranjec (110) kot 28., najdaljši med kvalifikanti pa je bil Norvežan Anders Bardal (128,5), še pol metra dlje pa je skočil zmagovalec uvodne tekme v Lahtiju, Poljak Adam Malysz, čeprav z mesto nižjega naleta.

V slovenskem strokovnem štabu so bili po dolgem času spet malo bolj zadovoljni z današnjimi skoki reprezentantov. Benkovič je sicer bolje skočil na prvem treningu, ko je imel 25. dosežek, preostali Slovenci pa so dlje skakali na drugem treningu, ko je imel Damjan celo četrti dosežek med vsemi, Pikl devetega, Kranjec pa 11., čeprav so najboljši resda skakali z nižjega naletnega mesta.

"Po dolgem času lahko rečem, da smo spet malo lažje zadihali vsi skupaj. Današnji prvi trening skoki so bili sicer še po starem, druge in kvalifikacijske skoke, četudi je bila malenkost loterija z vetrom, pa so vsi fantje oddelali na tehnično višji ravni," je iz Kuopia nastope slovenske četverice komentiral trener Gorazd Pogorelčnik: "Sicer so še manjše pomanjkljivosti, predvsem kar se tiče sproščenosti, a je bilo kljub temu danes že precej boljše."

"Fantje morajo v tej smeri nadaljevati in sam verjamem, da jim bo uspelo. Vremenska napoved za jutri je podobna kot danes, le da naj veter ne bi toliko spreminjal smeri. Če bodo naredili takšne skoke, kot jih znajo, so lahko v finalu, ampak najprej morajo skočiti tudi na tekmi," je dodal Pogorelčnik.

Torkova druga tekma finsko-norveške nordijske turneje štirih skakalnic - v Lahtiju je slavil Malysz - se bo pričela s prvo serijo predvidoma ob 17.20, nato pa se karavana seli na Norveško, kjer pred finalom v Planici sledita še tekmi v Lillehammerju (16.) in Oslu (18. marca).