V Sloveniji na obisku E. John B. Allen

V Slovenijo bo na obisk prišel E. John B. Allen, profesor zgodovine in specialist za zgodovino smučanja. Napisal je preko 100 akademskih in strokovnih člankov ter šest knjig.

Objavljeno
30. september 2009 12.19
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Ljubljana  - V Slovenijo bo na obisk prišel E. John B. Allen, profesor zgodovine in specialist za zgodovino smučanja, ki bo imel do 13. oktobra šest predavanj. Njegov obisk sta omogočila Združenje učiteljev in trenerjev smučanja Slovenije (ZUTS) in ameriško veleposlaništvo v Ljubljani v sodelovanju z lokalnimi organizacijami, kjer bodo predavanja.

Allen je svetovno znani zgodovinar smučanja iz ZDA, ki je napisal preko 100 akademskih in strokovnih člankov, šest knjig, v ZDA organiziral dva kongresa zgodovine smučanja, sodeloval s predavanji na treh konferencah Mednarodne smučarske zvez zgodovine smučanja in letos prejel nagrado Ullr, najvišje priznanje omenjene zveze.

Američan podaja snov na izjemno zanimiv način, vedno izlušči podrobnosti iz prikazanih fotografij in ilustracij, ki so posebne za posamezna obdobja razvoja smučanja, ki se je dokazano začelo okoli 7000 do 5000 let pred našim štetjem. Njegov jezik in način podajanja tvarine zna prilagoditi različnim poslušalcem, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).