V Spaju zadnja priložnost za Red Bull

Potem ko je v Valencii Rubens Barrichello po dolgem času okusil slast zmage in moštvenemu kolegu Jensonu Buttonu pomagal v lovu na prvi naslov svetovnega prvaka, konkurenca Brawn GP ta konec tedna upa na zasuk v Belgiji.

Objavljeno
26. avgust 2009 16.12
P. Z.
P. Z.
Spa Frankorchamps - Z VN Evrope sta bila najbolj razočarana Red Bulova Mark Webber in Sebastian Vettel, ki šest dirk pred koncem počasi izgubljata možnosti za osvojitev prvega naslova. V Spaju bo ena zadnjih priložnosti, da se približata Jensonu Buttonu in ga kasneje morebiti tudi ujameta. V Španiji so »rdeči biki« ostali brez točk.

Spa popolno nasprotje Valencii

Hitra in tekoča proga v Spaju je popolno nasprotje ulični dirki v Valencii, zavoji so blagi, temperature precej nižje. To so pravi pogoji za Red Bull. "Spa bi moral veliko odgovarjati našemu avtomobilu in verjamem, da bomo tam bolje pripravljeni," je dejal šef avstrijskega moštva Christian Horner in dodal: "Nič še ni izgubljenega. V igri je še vedno veliko."

Button nima mirnega spanca

Button, zmagovalec šestih od prvih sedmih dirk, je v Valencii pristal na sedmem mestu. Zmagal je njegov moštveni kolega Rubens Barrichello. Britanec je navidez še vedno sproščen in samozavesten, vendar mu dejstvo, da je na zadnjih štirih dirkah osvojil vsega 11 točk, ne dopušča mirnega spanca. Zdaj ga najbolj ogroža kar Barrichello, ki zaostaja za 18 točk. Webber in Vettel sta še 2,5 oziroma 4,5 točke zadaj.

"Dokazali smo, da smo hitri v vročini, Spa nam bo povedal, ali smo hitri tudi na hladnem," je povedal Button, ki je v muhastem Spaju samo enkrat stal na zmagovalnem odru: "Petek bo zelo pomemben, saj bomo takoj videli, pri čem smo."

Priljubljena steza letečega Finca

Ferrarijev Kimi Räikkönen se lahko upravičeno nadeja dobrega rezultata v Spaju. To je njegovo priljubljeno dirkališče, saj je v Belgiji zmagal na treh od zadnjih štirih dirkah. Finec se bo želel še tretjič zapored povzpeti na stopničke. K temu naj bi mu izdatno pomagal tudi KERS, ki ga uporabljata samo Ferrari in McLaren. Räikkönenovi časi bodo še dodaten pritisk na veterana Luco Badoerja, ki je v Valencii povsem odpovedal, zato so mu dnevi pri rdečih bržčas šteti. Če želi ohraniti sedež, bo moral bistveno izboljšati svojo vožnjo.

Hamilton snuje maščevanje

Svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je v tej sezoni z McLarnom prevozil pot od dna do vrha, se bo želel maščevati za lansko sramoto v Belgiji. Ker je prevozil šikano, so mu vzeli prvo mesto in je končal na tretjem. Do zmage je tako prišel Felipe Massa, ki še vedno okreva po poškodbi na Madžarskem.