V Tokiu nov šok za Dinaro Safina

Najboljša teniška igralka na lestvici WTA Dinara Safina je na turnirju v Tokiu doživela nov udarec. Branilko naslova je že v drugem kolu ugnala 132. igralka sveta, Tajvanka Chang Kai-chen.

Objavljeno
28. september 2009 12.02
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Tokio - Ruska igralka Dinara Safina je na turnirju z nagradnim skladom dva milijona dolarjev v tretjem nizu proti tajvanski kvalifikantki Chang Kai-chen že servirala za zmago, a po dvojni napaki zapravila "break". Na koncu je v tretji krog napredovala tekmica, ki je slavila zmago s 7:6 (5), 4:6 in 7:5.

Status Safine kot številke 1 ženskega tenisa gre nekaterim poznavalcem tenisa že dlje časa v nos, saj Rusinja v karieri še ni osvojila nobenega od turnirjev za grand-slam. Poraz na minulem OP ZDA v tretjem kolu proti 72. igralki z lestvice Čehinji Petri Kvitovi ter tokratni šok v Tokiu teh govoric gotovo ne bosta utišala.

Sicer pa v Tokiu ne manjka presenečenj. Posloviti se je morala tudi peta nosilka Svetlana Kuznjecova. Po treh nizih jo je namreč izločila v Tuzli rojena nemška igralka Andrea Petković. Petkovićeva, ki je 58. na lestvici WTA, je peto nosilko Tokia in šesto igralko sveta odpravila s 7:5, 4:6 in 6:3. Nemško prvakinjo sicer trenira kar njen oče, nekdanji jugoslovanski reprezentant v Davisovem pokalu, Zoran Petković.