V Zakopanah slavil Jacobsen

Na šesti tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Zakopanah je bil najboljši Norvežan Anders Jacobsen. Dobro je nastopil tudi slovenski tekmovalec Robert Kranjec, ki je v finalu napredoval na sedno mesto.

Objavljeno
23. avgust 2009 19.31
L.Š./STA
L.Š./STA
Zakopane - Norvežan Anders Jacobsen (264,3 točke) je bil najboljši na šesti tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Zakopanah. Drugi je bil sobotni zmagovalec Avstrijec Gregor Schlierenzauer (261,7), tretji pa še en Norvežan, Johan Remen Evensen (252,4). Vnovič je dobro nastopil tudi Robert Kranjec (240,8), ki je v finalu napredoval na sedmo mesto.

V drugo serijo sta se prebila še Primož Pikl (212 točk), ki je tekmo končal na 26. mestu, in Mitja Mežnar (208,5), ki je bil 28. Brez finalnega nastopa in točk za poletno VN je ostal Jernej Damjan, ki je tekmo končal po prvi seriji na 34. mestu.


"Robi je naredil svoje in ohranja formo, kar je zelo dobro. V prvi seriji je imel še posebej težke razmere za skok, saj je veter zelo spreminjal smer, poleg tega pa je skočil v tako močni megli, da je pozneje rekel, da sploh ni imel občutka, kje je. Kljub temu je dobro nastopil, v finalu pa je sploh naredil dober skok," je nastop najboljšega Slovenca to poletje Kranjca, ki je v skupnem seštevku poletne VN na tretjem mestu, ocenil glavni trener Matjaž Zupan.

 

"Glede na slabo formo s treningov je dobro tudi, da se Mitja zna za tekmo tako zbrati, da se uvrsti med dobitnike točk, medtem ko Primož še vedno naredi le po en dober skok na tekmo. A ne glede na to, že z uvrstitvijo med dobitnike točk smo spet dosegli lep ekipni uspeh. Le Jernej se še zelo lovi. Enkrat naredi že odličen skok, nato pa dela napake," je o preostalih reprezentantih povedal Zupan.

 

Karavana 16. poletne velike nagrade Mednarodne smučarske zveze (FIS) se zdaj seli v deželo vzhajajočega sonca, ko bo dve tekmi gostila Hakuba. Zupan bo nekoliko premešal ekipo, o potnikih na Japonsko se bo odločil po ponedeljkovem sestanku.