V ženskem delu ekipe razočaranje

Slovenski telovadki Saša Golob in Tjaša Kysselef nastopov v današnjih kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Londonu nista opravili po željah. Obema so se v sestave prikradle napake, tako da precej razočarani zapuščata Otok.

Objavljeno
14. oktober 2009 22.14
Ma.B./STA
Ma.B./STA
London - Potem ko je ženski del gimnastične odprave na letošnje SP prvi udarec doživel že tik pred odhodom na Otok, ko se je poškodovala najboljša telovadka Adela Šajn, se danes tudi nastopi Saše Golob in Tjaše Kysselef niso končali po načrtih. Do poškodbe Šajnove je namreč prišlo na enem zadnjih treningov pred odhodom, ko si je pri vadbi težjega seskoka z gredi, njenega paradnega orodja, na katerem bi lovila finalni nastop najboljše osmerice sveta, resneje zvila gleženj leve noge, zato se je odločila, da bo ostala doma.

"To svetovno prvenstvo se nam res ni izšlo po načrtih. Še teden dni nazaj smo imeli res super ekipo, dekleta so bila zelo dobro pripravljena za nastope. Nato pa se nam je najprej poškodovala Adela, ki je tako morala ostati doma, danes pa tako Saša kot Tjaša nista dobro nastopili. Res smo vsi skupaj razočarani, tudi obe dekleti," je uvodoma povedal vodja ženske ekipe Andrej Mavrič.

"Pri Tjaši smo računali, da se bo izkazala v preskoku in smo jo za mnogoboj prijavili zgolj za 'ogrevanje'. A na koncu je vse ostale vaje naredila res dobro, na preskoku pa je pri drugem skoku padla. Res škoda, saj je imela lepe možnosti za dobro uvrstitev. Morda je bila pri preskoku že malo utrujena, saj je bilo to njeno zadnje orodje, pa vseeno. Tudi Saša je vse treninge super 'oddelala', še danes na ogrevanju je odlično telovadila, vsi doskoki so bili 'čisti', res je mehko in precizno telovadila. Nato pa pride tekma in vse se obrne na glavo. Nismo naredili tega, kar smo pričakovali," je o nastopih slovenskih deklet še dejal Mavrič in dodal: "Res je škoda, saj sta imeli obe dekleti lepo priložnost, da se izkažeta z dobrim rezultatom. Vse do tekme sta obe trenirali brez težav, vse je bilo dobro, a na koncu se je žal zasukalo drugače."

S solzami razočaranja je nastope v Londonu sklenila 18-letna Golobova, ki je nastop na gredi končala z dvema padcema (10,15 točke), na parterju pa je padla na koncu vaje (11,7). Njena dve leti mlajša reprezentančna kolegica Kysselefova, ki je nastopila na vseh štirih orodjih, je prejela sledeče ocene: preskok (12,875), bradlja (8,975), gred (13) in parter (12,425. "Ne vem, kaj je bilo. Morda tudi malo treme, a pred nastopom se nisem kaj posebej 'tresla'. Celotno sestavo na gredi sem povsem 'zmazala', ves čas sem se majala na orodju in sploh ne vem, zakaj. Na parterju sem naredila kar dobro vajo, čeprav se je bilo po teh napakah težko zbrati, a na koncu me je 'zmanjkalo'. Na treningih je bilo vse super, napake sem delala pri elementih, pri katerih še nikoli na tekmi nisem padla. Res sem zelo razočarana," je po nastopih dejala Golobova, ki ni mogla skriti žalosti in jeze: "Res ne vem, kaj je šlo narobe. Ne moreč reči, da bom bolje ali več trenirala, saj že zdaj treniram maksimalno in dam vse od sebe. Na treningih mi gre vse odlično in treniram zato, da bi vse to pokazala tudi na tekmi, na koncu pa se mi ne izide."

Končne uvrstitve obeh slovenskih deklet bodo znane v poznih večernih urah, ko bodo kvalifikacijske nastope opravile vse telovadke.