Vajdič na bolniški, Mazejeva brez smuka

Na progi Podkoren, kjer bo nastopilo tudi pet slovenskih smučarjev, je vse nared za Pokal Vitranc. Običajni trening pred tekmo oziroma spoznavanje terena je zaradi težkih razmer odpadlo.

Objavljeno
01. marec 2007 08.15
Bernard Vajdič
Kranjska Gora – Na progi Podkoren je vse nared za Pokal Vitranc. Kranjskogorci so pod taktirko Janeza Šmitka včeraj ves dan delali in dobili boj z naravo, dokončno podobo pa bo veleslalom dobil v petek, ko bo tudi jasno, kako bodo progo pripravili. Običajni trening pred tekmo oziroma spoznavanje terena je zaradi težkih razmer odpadlo, tako da bodo smučarji večinoma v Kranjsko Goro pripotovali šele dan pred tekmo. Med njimi tudi vsi najboljši Slovenci. Nastopilo jih bo le pet …

Za svojo tekmo sezone in popravni izpit se pripravljajo v Turachu nad Bad Kleinkircheimom. Na treningu ni Bernarda Vajdiča. Ima vnet sklep v hrbtenici, tako da ga čaka pregled pri reprezentančnem zdravniku dr. Radoslavu Marčanu. Nastop Vajdiča, ki je sicer 27. na svetovni lestvici med slalomisti, je v veleslalomu vprašljiv, zato se lahko zgodi, da bosta v soboto tekmovala le Aleš Gorza in Mitja Valenčič. Za nedeljski slalom naj bi bil nared, standardni trojki pa se bosta pridružila še Mitja Dragšič (včeraj je imel vročino in ni treniral) ter Drago Grubelnik, za katerega naj bi bila to »zadnja priložnost« v svetovnem pokalu.

Nevaren smuk v Trbižu

Z visokimi temperaturami se mučijo tudi v sosednjem Trbižu, kjer bodo od jutri do nedelje prvič gostovale najboljše alpske smučarke. Prvi trening smuka so uspešno izvedli, čeprav je bil sneg težak, proga pa nevarna. Bilo je tudi nekaj grdih padcev. Šef ženske reprezentance Jani Hladnik, ki je včeraj postal še drugič oče (drugemu sinu je ime Jakob), se je odločil, da Tina Maze v smuku v Trbižu ne bo tekmovala. Potem ko je po polomu v veleslalomu na Sierra Nevadi izpadla iz skupine tekmovalk s 400 točkami, ima v smuku štartno številko 60, na mehki in zelo nevarni progi pa nima nobenih možnosti za vidnejšo uvrstitev. »Urška Rabič in Petra Robnik bosta nastopili v vseh treh disciplinah, Tina pa le v jutrišnji kombinaciji in nedeljskem superveleslalomu, kjer je med 30 najboljših. Sicer pa je njen glavni cilj dober nastop v superveleslalomu v Trbižu in veleslalomu v Zwieslu, s katerim bi se vrnila v klub tekmovalk s 400 točkami,« je povedal Hladnik.

Več si preberite v četrtkovem Delu!