Van Nistelrooy ne mara van Bastna

Nogometaš madridskega Reala in nizozemske reprezentance Ruud van Nistelrooy se je odločil, da ne bo več zaigral za reprezentanco dokler jo bo vodil zdajšnji selektor Marco van Basten.

Objavljeno
23. januar 2007 15.05
Haag - Nogometaš madridskega Reala in nizozemske reprezentance Ruud van Nistelrooy se je odločil, da ne bo več zaigral za reprezentanco dokler jo bo vodil zdajšnji selektor Marco van Basten, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Tridesetletni igralec, ki je državni dres nosil na 54 tekmah, je ob tem razložil, da nima pravega zaupanja v vodstvo reprezentance. Van Nistelrooy je za reprezentanco zadnjič igral na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, kjer je dosegel tudi gol.

Podobnega mnenja kot van Nistelrooy je tudi Bayernov vezni igralec Mark van Bommel, ki je v zadnjih mesecih prav tako zavračal vabila za reprezentančne nastope, ker nima najboljših odnosov z van Bastnom.

Van Basten pa probleme igralcev vidi povsem drugje. Na spletni strani nizozemske nogometne zveze je izjavil, da je van Nistelrooyu povedal, da mu ne more zagotoviti nastopa v prvi enajsterici, ker ima na voljo številne kakovostne igralce.