Vandenbrouck umrl zaradi pljučne embolije in slabega srca

Obdukcija trupla belgijskega kolesarja Franka Vandenbroucka je pokazala, da je 34-letnik umrl zaradi dvojne pljučna embolije in slabega srca. Ali je smrt kontroverznega kolesarja posledica uživanja drog, niso potrdili.

Objavljeno
21. oktober 2009 20.48
Ka. Ž. /STA
Ka. Ž. /STA
Bruselj - Dvojna pljučna embolija in slabo srce sta razloga, da je na počitnicah v Senegalu umrl 34-letni belgijski kolesar Frank Vandebroucke. To je pokazala obdukcija v mestu Saly, kjer pa niso mogli izvesti sodobnih toksičnih raziskav, ki bi lahko potrdile namigovanja, da je smrt kontroverznega kolesarja posledica uživanja drog.

 

Te preiskave naj bi opravili v Evropi.

 

Avtopsija je tudi izključila možnost, da bi Belgijec, ki je kot mlad kolesar veliko obetal, umrl nasilne smrti. Senegalska policija je sicer aretirala tri ljudi, a naj bi ti bili povezani le s krajo. Dekle, ki je z vinjenim Vandenbrouckom preživelo noč, je priznalo, da mu je ukradlo nekaj denarja in mobitel, a potrdilo, da je bil v času njenega odhoda iz hotelske sobe še živ.

 

Kot sta sporočila starša, bo pogreb v najožjem družinskem krogu, in sicer v soboto v Ploegsteertu, pogrebno ceremonijo pa si bodo sotekmovalci, navijači in prijatelji lahko ogledali na velikemu ekranu, postavljenem pred cerkvijo.