Vaterpolisti zmago podarili v zadnji sekundi

Slovenski vaterpolisti so v drugem krogu evropskega prvenstva skupine B v švicarskem Luganu izgubili proti Francozom. Ti so si v zadnji sekundi priborili zmago z 12:13 (3:3, 3:2, 3:4, 3:4).

Objavljeno
06. september 2009 21.54
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Lugano - Slovenski vaterpolisti so v drugem krogu evropskega prvenstva skupine B v švicarskem Luganu izgubili proti reprezentanci Francije z 12:13 (3:3, 3:2, 3:4, 3:4). Strelci za Slovenijo so bili Bukovac, Berce, Antonijevič, Matej Nastran (po 2), Komatar, Jure Nastran, Puš, Crnica (po 1).

Slovenska vaterpolska reprezentanca se je v Luganu pomerila z večnim tekmecem Francijo. Po ogorčenem boju za vsako žogo in številnih preobratih je z golom v zadnji sekundi z več kot polovice igrišča srečno slavila Francija. V ponedeljek se bo Slovenija pomerila z Dansko, najverjetneje najslabšo reprezentanco na tem prvenstvu.

 

Srečanje je že na začetku postreglo z vsem tistim, kar dvoboji teh dveh reprezentanc ponavadi ponudijo. Borbo za vsak centimeter igrišča, za vsako žogo, za vsak gol. Seveda tudi številne lepe akcije in zadetke. Tokrat so prvi zadeli Slovenci, ki jih je v vodstvo popeljal kapetan Erik Bukovac. Toda Francozi so odgovorili s tremi zadetki za vodstvo s 3:1. Še pred prvim odmorom so Slovenci izenačili in v drugi četrtini nadaljevali serijo vse do vodstva s 5:3. Slednjega so Francozi hitro izničili, nato pa je slovenski protinapad uspešno zaključil Simon Berce za novo vodstvo Slovencev. Francozi so se sicer pritoževali, da žoga ni prešla navidezne golove črte, a ostalo je pri odločitvi sodnikov.

 

Na začetku tretje četrtine je Jure Nastran vodstvo Slovenije znova povišal na dva gola. Toda Francozi so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki ob igralcu več in povedli z 8:7. Predvsem izenačujoči zadetek je bil sumljiv, tokrat je bila na nogah slovenska klop in protestirala, podobno kot v drugi četrtini francoska. Slovenski voz je tokrat iz prepada z izenačujočim zadetkom potegnil Matej Nastran, za novo slovensko vodstvo pa je z razdalje zadel Rok Crnica. Na žalost slovenska obramba ni zdržala zadnjega francoskega napada v tretji četrtini in izid je bil sedem sekund pred zadnjim odmorom ponovno izenačen.

 

Zadnja četrtina se je začela uspešno za slovenske vaterpoliste, za katere je Boban Antonijevič dvakrat zapored izkoristil prednost igralca več. Žal je nato napravil prekršek za najstrožjo kazen in s tem svojo tretjo osebno napako ter moral na klop. Petmetrovko je slovenski vratar Luka Gržentič sicer ubranil, Francozi pa so v nadaljevanju napada vendarle izid znižali na 10:11. Po tem golu je imela Slovenija dvakrat priložnost z igralcem več, ki pa je ni izkoristila, je pa s prekrasnim lobom francoskega vratarja matiral Simon Berce.

 

Slovenija je imela tako kar dva gola prednosti za zadnji dve minuti srečanja. Minuto in pol pred koncem je nato zadel francoski center, Slovenci pa so v svojem napadu napravili napako in izgubili žogo. Protinapad so Francozi zaključili z golom za izenačenje, do konca pa je bilo še 52 sekund. Slovenija je v svojem zadnjem napadu izsilila igralca več, prednosti pa ni izkoristila. Še več, v zadnjih sekundah je v protinapad ušel eden od Francozov, slovenski vratar Luka Gržentič je zaplaval proti njemu, da bi preprečil podajo, Francozi pa so to njegovo namero opazili in s svoje polovice žogo poslali v prazno slovensko mrežo ter se veselili podarjene zmage.