Vaterpolistkama javno delo za poskus uboja

Nizozemski vaterpolistki sta jo kljub poskusu uboja soigralke nasprotnega moštva odnesli z milima kaznima. Sodnik jima je zaradi poskusa utopitve nasprotnice naložil 60 oziroma 120 ur javnih del.

Objavljeno
24. oktober 2009 18.21
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Amsterdam  - Nizozemski vaterpolistki sta jo kljub poskusu uboja soigralke nasprotnega moštva odnesli z milima kaznima. Sodnik jima je zaradi poskusa utopitve nasprotnice naložil 60 oziroma 120 ur javnih del, poleg tega pa bosta morali žrtvi plačati še 800 evrov odškodnine za bolečine. Naslednja tri leta nasilni igralki ne smeta igrati.

Sedemnajst in 22 let stari sestri sta na prvenstveni tekmi pred letom dni skušali utopiti igralko nasprotnega moštva, saj bi naj bila ta kriva za njun avtogol. Nasilni vaterpolistki sta se nesrečnice lotili kar med tekmo in jo tako dolgo držali pod vodo, da je ta skoraj izgubila zavest ter k sebi prišla šele po 30 minutah na kopnem. Nekako se ji je uspelo rešiti prijema, nato pa je zunaj bazena še precej časa "hlastala" za zrakom. Igralka danes trpi za stresom in ima še zdaj napade panike ter težave s koncentracijo.

Klub obeh vaterpolistk je igralki izključil iz ekipe še pred sodnim procesom, nizozemska plavalna zveza pa jima je za tri leta prepovedala nastopati. Sodnik pri procesu ni želel upoštevati, da sta igralki ravnali v žaru borbe, saj sta se nasprotnice lotili v "umirjenem" delu dvoboja, ko je prerivanje pod vodo prekinilo šele posredovanje sodnika.