Večer kazenskih strelov

V ligi NHL so odigrali 8 srečanj, kar na 4 pa so zmagovalca odločili kazenski streli. Racmani so se z zmago vodilnima moštvoma približali na le 4 točke zaostanka in se vmešali v boj za 1. mesto po rednem delu.

Objavljeno
05. marec 2007 11.37
New Jersey Devils niso imeli možnosti v boju z ekipo Boston Bruins
Detroit - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali osem srečanj, kar na štirih pa so zmagovalca odločili kazenski streli.

Racmani izkoristili oslabljeno klop Plenilcev

Z zmago nad vodilnimi Plenilci so se Racmani vključili v boj za prvo mesto po rednem delu lige, saj imajo zdaj Plenilci in Sablje na prvem mestu 93 točk, Rdeča krila iz Detroita jih imajo 91, Racmani pa so se vodilnima moštvoma približali na le štiri točke zaostanka.

Plenilci so igrali brez petih poškodovanih igralcev, tudi treh najboljših centrov Petra Forsberga, Jasona Arnotta in Davida Legwanda. V njihovi odsotnosti sta se v prvi tretjini z goloma izkazala Kimmo Timonen in J.P. Dumont, s čimer je oslabljeni Nashville vodil z 2:0. V drugi minuti druge tretjine je izid znižal finski blisk Teemu Selanne, v četrti minuti zadnjega dela igre pa je izenačil Dustin Penner. V podaljšku gledalci niso videli golov, pri streljanju kazenskih strelov pa so imeli več sreče in znanja Racmani, za katere sta gola dosegla Ryan Getzlaf in Selanne, za Plenilce pa je zadel le Paul Kariya.

Detroit ni upravičil vloge favorita

Detroit je moral sinoči priznati premoč Coloradu, ki ima na lestvici kar 22 točk manj od Rdečih kril. V prvi tretjini hokejisti niso dosegli zadetka, mrežo gostiteljev je v 11. minuti druge tretjine načel Milan Hejduk, na 2:0 je tri minute pozneje povišal Tyler Arnason, manj kot minuto do konca drugega dela igre je za Detroit zadel Valtteri Filppula, v zadnji tretjini pa je za Rdeča krila dva zadetka dosegel Chris Draper, za Colorado pa je zadel Brett McLean. Srečanje je v korist Plaza v tretji minuti podaljška odločil Brad Richardson.

Izidi hokejske lige NHL:

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3:4 (podaljšek)
Atlanta Thrashers - Carolina Hurricanes 3:1
Dallas Stars - San Jose Sharks 0:4
Anaheim Ducks - Nashville Predators 3:2 (kazenski streli)
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4:3 (kazenski streli)
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 4:3 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Boston Bruins 1:4
Vancouver Canucks - Minnesota Wild 4:3 (kazenski streli)